Hartă

Bilete avion Skiathos Island National

Cauţi o insulă cu ape limpezi şi climă blândă, pentru plajă? Una în care să poţi admira natura şi istoria, călare pe cal sau dintr-o barcă de pescar? Sau o insulă pe care să practici sporturi nautice şi să ai parte de nopţi de distracţie? Dacă vrei toate astea, îndreaptă-te către arhipelagul Sporadelor de Nord, din Grecia, şi alege insula Skiathos .

De făcut

Cea mai cunoscută plajă din Skiathos, Koukounaries, este preferată deopotrivă de familii şi de practicanţii sporturilor nautice – ski nautic sau parasailing. Pentru plaje mai izolate, alege Lalaria sau Aselinos. Dacă eşti dornic să descoperi frumuseţile adâncurilor de lângă insulă, poţi face scufundări în apele calde – 20 - 26 de grade vara – şi deosebit de limpezi.

Dacă iubeşti sportul dar preferi uscatul, încalecă unul dintre caii şcolii de călărie de pe Skiathos şi străbate călare drumurile de munte şi coasta insulei.

Natura nu are farmec pentru tine dacă nu este însoţită de istorie? Dacă răspunsul tău e da, te poţi îmbarca într-o croazieră până la Kastro, un oraş medieval abandonat, sau poţi vizita mănăstirea Evangelistria, acolo unde a fost creat primul steag al Greciei.

După atâta sport şi călătorii, poţi alege o masă delicioasă, cu peşte proaspăt prins şi fructe de mare şi un cocktail, la o „taverna” din portul Skiathos, iar noaptea o poţi petrece într-unul din cluburile din oraş.

Cum poţi ajunge acolo?

Ca să ajungi pe Skiathos, cel mai simplu este cu avionul. Aeroportul naţional se situează în nord-estul insulei, la patru kilometri de oraşul Skiathos şi la 14 km de Koukounaries. Skiathos este legat prin o cursa regulată de vapor de insule ca Alonisos şi Skopelos, şi, pe continent, de oraşe ca Volos şi Agios Konstantinios.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Skiathos beneficiază de o climă relativ blândă tot timpul anului. Vara este ideală pentru plajă, cu temperature medie este de 30 de grade. Când e prea cald, te poţi răcori cu ajutorul brizei sau la umbra unui copac. Dacă preferi mai puţină aglomeraţie, alege aprilie sau mai.

O perioadă ideală de vizitare este Paştele ortodox; chiar dacă apa este mai rece, poţi lua parte la sărbătoarea Sfântului Gheorghe (Agios Georgios), cu bucate greceşti, vin din belşug, dansuri tradiţionale şi curse de cai.

Toamna şi iarna sunt blânde, dar vei avea probabil parte de ploaie.

Ce ar mai trebui să ştii

Pentru a te deplasa pe insulă ai de ales între autobuz, închirierea unui scuter sau a închiria o maşină.

Ca să faci înconjurul insulei, să descoperi plaje pustii sau să vizitezi insulele vecine Alonissos şi Skopelos – acolo unde a fost filmată comedia muzicală Mamma Mia – lasă-te purtat de ambarcaţiunea tradiţională a unui pescar, kaik-ul.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Skiathos Island National

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.