Hartă

Bilete avion Kyiv

În vizită la vecini

Kievul este capitala Ucrainei, vecina noastră de la nord. Datorită faptului că este aproape, comparativ cu alte destinaţii, nici zborul până acolo nu va dura mult. Nu aveţi nevoie de viză pentru a trece la vecini, însă aveţi nevoie de paşaport.

Kievul este una dintre cele mai vechi aşezări ale Europei, oferind turiştilor o bogată istorie şi cultură care se regăseşte în muzee, clădiri, catedrale şi biserici, teatre, opere şi statui care veghează asupra oraşului. Veţi fi încântaţi să aflaţi că în această capitală aveţi la dispoziţie un tur gratuit al oraşului, la ora 12:00 sau la ora 16:00. Punctul de întâlnire pentru tur este Piaţa Independenţei şi acesta durează aproximativ 3 ore.

Obiectivul principal din Kiev este cu siguranţă Pechersk Lavra sau Mănăstirea Peşterilor, un vechi şi important lacaş de cult din Ucraina, cu peste 100 de construcţii, aproximativ o jumătate dintre ele fiind unice din punct de vedere arhitectural, temple şi peşteri, tuneluri subterane, ateliere de croitorie pentru hainele preoţeşti şi ateliere de pictură religioasă.

Următoarele pe lista sunt bisericile şi catedralele din Kiev, unele mai frumoase ca altele, având cupole aurite, strălucind sub razele soarelui: catedrala Sfânta Sofia şi catedrala Sfântul Mihail, biserica Sfântul Andrei şi catedrala Sfântul Vladimir, pe care o găsiţi în centrul oraşului. Tot în centrul oraşului se află şi o piaţă acoperită, piaţa Besarabsky, veche de peste o sută de ani. Dacă aveţi parte de vreme caldă şi doriţi să vă răcoriţi puţin sau chiar să faceţi plajă, există în Kiev un loc special amenajat pe malurile Niprului. Insula numită Hidropark este foarte căutată de localnici, dar şi de turişti deopotrivă, deoarece este un loc de relaxare şi de petrecere a timpului în aer liber pe malul fluviului.

Printre muzee merită menţionate Muzeul Naţional al Istoriei, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Aviaţiei, dar şi un muzeu privat, Centrul de Artă Contemporană Pinchuk, aflat în complexul arhitectural istoric al Kievului, în zona Besarabsky. Un altfel de muzeu este cel al Microminiaturii, unde vi se pun la dispoziţie microscoape pentru a observa în detaliu obiectele expuse.

Pe drumul de la aeroport nu aveţi cum să rataţi statuia imensă a unei femei care ţine în mână o sabie îndreptată spre cer. Este cunoscută sub numele de Patria Mama şi reprezintă o statuie specifică erei sovietice.

Dacă aveţi timp puteţi să mergeţi şi la operă, nu doar să vizitaţi clădirea, ci şi ca să vă bucuraţi de un spectacol susţinut pe scena de aici.

La restaurant trebuie să încercaţi specialităţi precum puiul sau prăjitura Kiev, dar şi găluşte fierte cu ciuperci, cartofi, brânză sau varză.

Puteţi încheia vizita la Kiev cu o plimbare prin Muzeul Pirogovo, adică muzeul satului, unde veţi descoperi 6 asezări rurale, cu tot ce cuprind ele, case, biserici, chiar şi mori de vânt. Unele construcţii au fost aduse din diferite zone ale ţării, altele au fost construite aici. Magazinele de suveniruri le găsiţi în interiorul caselor, iar în biserici puteţi admira obiecte religioase vechi, de mare importanţă pentru credincioşi.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Kyiv

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.