Hartă

Bilete avion Chişinău

O excursie la Chişinău nu se compară cu nici o alta, este pur şi simplu diferită. Nu vă aşteptaţi să vedeţi castele sau clădiri înalte şi luxoase. Oraşul Chişinău cucereşte prin cu totul şi cu totul altceva. Este un oraş cu mult spaţiu verde, cu copaci care oferă umbră în zilele caniculare de vară, un oraş care trimite cu gândul la o epocă de mult apusă, o întoarcere în timp, păstrează farmecul de odinioară şi cucereşte puţin câte puţin.

La Chişinău se poate ajunge cu maşina, trenul sau avionul, acesta din urmă fiind o variantă excelentă deoarece chiar dacă destinaţia e destul de aproape, scuteşte de multe ore de călătorit cu maşina. Cetăţenii români nu au nevoie de viză, însă au nevoie de paşaport valabil cel puţin 3 luni de la data intrării în Republica Moldova.

În ceea ce priveşte cazarea, există diferite opţiuni în funcţie de bugetul şi gustul fiecăruia. Chişinău sau “Oraşul din piatră albă”, cum mai este numit datorită numeroaselor clădiri construite din piatră albă de calcar, este cel mai mare şi important oraş din Moldova.

Pe lângă clădirile prezente în oricare altă capitală, se mai pot vedea şi Arcul de Triumf, Caterala Ortodoxa, diferite muzee, precum cel de Arte Plastice, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei şi Muzeul Satului.

Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, care se consideră a fi cel mai vechi parc realizat în mod clasic, este o adevărată delectare mai ales în serile de vară, când au loc şi diferite evenimente.

Ei bine, dacă la capitolul clădiri Chişinăul nu excelează, îşi ia revanşa cu altfel de „monumente”, şi anume cramele de vinuri.

În apropiere de Chişinău se află crama Cricova, devenită patrimoniu naţional şi cultural al ţării. Această este cea mai mare cramă subterană din lume cu galerii pe kilometri întregi, unde se găsesc sticle de vinuri de colecţie, atât producţie proprie, cât şi străină. Datorită numărului mare de vizitatori din toată lumea, este necesară o rezervare în prealabil. În interiorul cramei sunt amenajate locuri pentru degustarea diverselor sortimente de vinuri. Trebuie specificat faptul că Moldova se mândreşte cu vinurile şi cramele sale, nu doar cu cea de la Cricova, ci şi cu cea de la Mileştii Mici. Aceasta din urmă a intrat în cartea recordurilor datorită numărului impresionant de colecţii de vinuri, peste două milioane de sticle. 

Această industrie a luat naştere la începutul anilor 50, prezentând o evoluţie extraordinară şi având o importanţă deosebită în economia ţării.

Aşadar, de îndată ce decideţi să petreceţi un sejur în Chişinău, să fiţi pregătiţi pentru un oraş altfel şi neapărat să vizitaţi cel puţin o cramă de vinuri. Degustare plăcută!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Chişinău

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.