Hartă

Bilete avion Kazahstan

Kazahstan se situează în centrul Asiei, iar teritoriul ei vast este format în mare parte din zone deșertice cu dune de nisip și stepe. În ultimii ani, țara s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere turistic. Este valoroasă pentru frumusețile naturale variate și încărcătura sa istorică și culturală.

Centrul cultural al țării se află în regiunea Almatî, în orașul cu același nume. Fosta capitală a țării, cunoscută și sub numele de Alma-Ata, este foarte populară în rândul turiștilor din toată lumea. Este un oraș modern, clădirile au o arhitectură futuristă, bulevardele sunt întinse, iar fântânile și parcurile emană o atmosferă relaxată. Acest oraș găzduiește una din cele mai înalte clădiri din lemn, catedrala Zenkov.

Capitala Astana este centrul politic și administrativ al țării. Prosperitatea abundă în oraș datorită uriașelor resurse naturale pe care le deține. Este un oraș cosmopolit, plin de zgârie-nori. Ca orice capitală, obiectivele turistice se află la tot pasul. Cel mai important și în același timp simbolul orașului este turnul Bayterek.

Regiunea sudică a Kazahstanului este împânzită de monumente de o valoare culturală și istorică relevante. Peisajul este variat, alcătuit din munți, ghețari, zone de deșert și stepe.

Lacul Balhaș, aflat în centrul țării, este unul din cele mai mari lacuri din lume. Este foarte interesant pentru că jumătate din el are apă dulce, pe când cealaltă jumătate e salină.

Burabai reprezintă o destinație turistică foarte căutată datorită apelor minerale și a băilor de noroi. Parcul național care se află aici dispune de o floră variată și deosebită.

Gastronomia cazacă pune accentul pe mâncărurile pe bază de carne și produse lactate. O specialitate inedită este Kuirdak, un preparat din organe de cal, oaie sau vacă.

Orașele dinamice în plină modernizare, prețurile mai mult decât accesibile și frumusețile naturale fac din Kazahstan o destinație de vacanță atipică, dar din ce în ce mai căutată de turiștii de pretutindeni. Astfel, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion și să vă plănuiți vacanța în inima Asiei. 

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.