Hartă

Bilete avion Larnaca

Soare, mare albastră, plaje nesfârșite, cluburi și distracție, mâncare mediteraneană. Hmmmm... Larnaca!

De făcut

Larnaca este cunoscută ca destinație la Marea Mediterană deci pentru sejururile petrecute aproape exlusiv la plajă. Odată ajuns acolo însă, poți încerca și vizitarea câtorva obiective turistice, care te vor fermeca prin farmecul simplu și exotic.

Printre acestea îți recomandăm Biserica Ayios Lazarus - o mostră remarcabilă de arhitectură bizantină dar și Hala Saltan Tekked, moschee ce datează din secolul șase și care este considerată al patrulea locaș ca importanță, pentru musulmani. Poți vizita de asemenea și Muzeul Pierides, consacrat artei străvechi cipriote, precum și Muzeul de Arheologie al Districtului Larnaca.

Ca plimbare, poți face o excursie la lacul sărat, declarat sit Natura 2000 datorită celor 85 de specii de păsări aflate permanent în zonă, și popas important pentru alte păsări migratoare. Cu puțin noroc, aici poți observa delicații flamingo.

Zona principală de promenadă a orașului se numește Phinikia datorită palmierilor săi și se întinde între fort și portul orașului. Aici se găsesc un număr impresionant de baruri, restaurante și cluburi unde puteți gusta viața de noapte din oraș dar puteți și să savurați o băutură răcoritoare în zilele toride.

Cea mai populară plajă este Finikoudes, cu nisip fin și pantă lină de intrare în mare, lângă care ai o multitudine de terase și baruri. Pe plajă se pot închiria șezlonguri, umbrele și echipamente pentru sporturi nautice. O altă plajă foarte cunoscută este MaKenzy, situată în apropierea aeroportului, potrivită pentru cei cărora le place să privească avioanele și nu-i deranjează zgomotul acestora.

Dacă însă aglomerația și zgomotul de pe cele două plaje cunoscute vă displac, puteți explora oricând insula. Închiriază o mașină sau un scuter, fă o cercetare scurtă a internetului sau a unei hărți și nu ai cum să nu găsești ceva mai sălbatic, dacă asta căuți.

Cei aventuroși, pot încerca o vizită subacvatică la epava feribotulului Zenobi, scufundat la prima sa călătorie, un pic în afara portului din Larnaca. Există multe companii care organizează scufundări pe Zenobia dar există și multe vaporașe prevăzute cu geamuri sub punte, care permit observarea recifului artificial și a peștilor, în siguranță.

Din punct de vedere culinar, trebuie să încerci "mezedes", recomandăm varianta cu pește, dar asta dacă îți este foame rău! În unele restaurante fructele de mare sunt proaspete (adică nu decongelate) și trebuie să le încerci. Singura problemă este că, după, nu vei mai mânca cu plăcere fructe de mare decongelate.

În fine, trebuie încercată și următoarea combinație: pita, brânză halloumi și roșii, și probabil vei mai reveni in Cipru!

Cum se poate ajunge acolo?

Larnaca este favorizată din punct de vedere al numărului de turiști și prin localizarea în apropierea principalului aeroport din Cipru. Acesta este legat de centrul orașului prin autobuze, autocarele hotelurilor și taxiuri.

Când e cel mai bine să o vizitez?

Larnaca beneficiază de climat mediteraneean, criteriile alegerii perioadei fiind prețul, toleranța la căldură și aglomerația, ultima variind în funcție de perioada anului. Atenție însă că vara poate fi cu adevărat cald, iar iarna temperatura apei mării este în general prea mică pentru a fi plăcută.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Larnaca

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Larnaca: Larnaca.
Delta, Gulf Air, SkyUp Airlines, Olympic Air, KLM, transavia, Air Moldova și Norwegian au zboruri directe către Larnaca.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Larnaca este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.