Hartă

Bilete avion St Petersburg Pulkovo

Dacă citiţi aceste rânduri înseamnă că deja aţi căutat printre ofertele de zbor cu destinaţia Sankt Petersburg şi manifestaţi un real interes pentru acest oraş.

Oraşul palatelor, cum mai este numit, Sankt Petersburg este printre cele mai vizitate oraşe ale Rusiei şi cel de-al doilea oraş ca mărime din această ţară.

Ajunşi în acest colţ de ţară, aveţi la dispoziţie o mulţime de palate, catedrale şi biserici, parcuri, muzee, dar şi clădiri publice de care să vă bucuraţi.

De vizitat

Puteţi începe vacanţa cu o vizită la muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai celebre muzee din lume. Aflat în inima oraşului, muzeul adăposteşte o colecţie de opere de artă europene a perioadei clasice, obiecte preistorice, sculpturi, obiecte din aur, peste 60.000 de piese expuse în o mie de săli şi câteva milioane de obiecte care sunt păstrate în rezervă.

Unul dintre cele vechi palate pe care le puteţi vizita în Sankt Petersburg este Palatul de Vară, construit de Petru Cel Mare, dar cel mai cunoscut este Palatul de Iarnă, luxos şi impozant, şi nu poate fi trecut cu vederea, mai ales că este sediul Muzeului Ermitaj. 40 de ani a durat construcţia celei mai mari catedrale, cu una dintre cele mai mari cupole din lume, Catedrala Sfântul Isaac.

O biserică impunătoare, construită în vechiul stil rusesc, este Biserica Mântuitorului Însângerat, singura din oraş care are turlele în formă de ceapă.

Puteţi profita de nopţile albe din timpul verii şi să vă plimbaţi pe bulevardele lungi şi drepte sau prin grădinile sau parcurile oraşului. Fortăreaţa Sfinţii Petru şi Pavel este construită în centrul oraşului, iar dacă vă încumetaţi să ajungeţi pe pasarela construită de-a lungul unei porţiuni a zidului, veţi fi răsplătiţi cu o privelişte asupra râului Neva.

Piaţa Artelor găzduieşte Muzeul Etnografic şi Muzeul Rusiei, Opera Maly şi Teatrul de Balet, iar pe timpul iernii piaţa este locul unde se desfăşoară Festivalul de Iarnă.

Poate cea mai bună investiţie pe care o puteţi face odată ajungi în Sankt Petersburg este achiziţionarea unui ghid de buzunar. Astfel puteţi avea o imagine de ansamblu asupra oraşului şi asupra punctelor dumneavoastră de interes.

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în Rusia şi este important să vă interesaţi din timp care sunt actele de care aveţi nevoie pentru a o obţine. Este indicat ca pe întreaga durată a şederii dumneavoastră în această ţară să aveţi actele la dumneavoastră, dacă nu, măcar o copie.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sankt Petersburg este de primăvara şi până la începutul toamnei. După cum am mai menţionat, în zilele de vară aveţi mai multe ore de lumină la dispoziţie pentru a admira oraşul şi clădirile sale, ceea ce poate fi un bonus dacă nu aveţi prea mult timp.

Cei care au vizitat acest oraş au rămas cu impresii extraordinare, legate atât de istoria care este prezentă aici, cât şi de frumuseţea aparte a oraşului.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de St Petersburg Pulkovo

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.