Hartă

Bilete avion Gran Canaria Las Palmas

Dacă vrei să ancorezi în același port în care Cristofor Columb a făcut ultimul popas înainte de a pleca în călătoria în care a descoperit America sau dacă ești iubitor de natură, atunci trebuie să vii în Gran Canaria!

De făcut

Insula Gran Canaria, parte a Arhipelagului Insulelor Canare, beneficiază de soare și de o temperatură aproape constantă pe tot parcursul anului, cea ce o califică drept una din destinațiile perfecte pentru o vacanță la mare.

Dacă preferi plajele cu nisip fin, atunci trebuie să vizitezi zona de sud a insulei și să mergi la San Agustín, Playa del Inglés, Sonnenland, Maspalomas sau Meloneras. Pentru plaje mai spectaculoase dar cu zone stâncoase, vizitează zonele de nord și de est ale insulei. Poți practica aici orice sport de apă, iar dacă ești fascinat de lumea marină, scufundările sunt pe primul loc în topul preferințelor turiștilor. Pe insulă există și un mic aerodrom, pentru doritorii de fotografii aeriene.

Gran Canaria este renumită și pentru bogăția de specii de faună și floră, o treime din suprafața insulei fiind decretată Rezervație a Biosferei de către UNESCO. Dacă îți place să urmărești păsările in habitatul lor natural, vizitează Parcul Natural Palmito. Alte atracții naturale ar fi: dunele de nisip de la Maspalomas, peșterile de la Cenobio de Valerón, dar și Pico de las Nieves, cel mai înalt punct al insulei cu ai săi 1949 de metri altitudine.

Nu mai puțin frumoase și pline de istorie sunt principalele orașe ale insulei. Capitala insulei este orașul Las Palmas de Gran Canaria. Numeroase muzee și case memoriale te așteaptă aici, printre care Casa Columb, Muzeul Științei și Tehnologiei Elder, Muzeul Maritim sau Centrul Atlantic de Artă Modernă

Cum se poate ajunge acolo?

Ca orice zonă insulară, cel mai simplu este să ajungi în Gran Canaria cu avionul. Insula este deservită de un aeroport internațional aflat la 19 kilometri de capitala Las Palmas de Gran Canaria și la 25 de km de zona de sud a insulei, considerată cea mai populară zonă turistică. Ca o curiozitate, acest aeroport a fost desemnat pe timpul Programului Spațial al NASA ca aeroport alternativ sau de urgență pentru aterizarea navetelor spațiale.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Clima insulei este una variată, cu mai multe zone de microclimat, atrăgând insulei porecla de „micul continent”. În general, sudul este mai cald - plajele cele mai importante fiind situate aici, iar nordul ceva mai rece. Temperatura se situează în general între 20 și 26 de grade Celsius, uneori însă, în zona muntoasă, pot apărea și câțiva fulgi de nea.

Ce ar mai trebui să știi

Pentru a vizita Gran Canaria nu ai nevoie de viză și, ca în toată Uniunea Europeană, moneda oficială este Euro. Cea mai eficientă metodă de a călători în Gran Canaria este autobuzul dar pentru mai mult confort poți închiria o mașină. Rețeaua de drumuri este bine dezvoltată însă, mai ales în zonele muntoase, drumurile sunt mai înguste și sinuoase, deci mai periculoase. Poți folosi și transportul maritim între diverse porturi ale insulei.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Gran Canaria Las Palmas

Întrebări frecvente

Există un aeroport în : Gran Canaria Las Palmas.
Delta, KLM, transavia, Eurowings Europe, Novair, Norwegian, Czech Airlines și TUI au zboruri directe către Gran Canaria Las Palmas.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Gran Canaria Las Palmas este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.