Hartă

bilete de avion Lyon

Lyon este cunoscută ca fiind capitala gastronomiei. Asta înseamnă că orașul este împânzit de restaurante. Pe lângă delicioasele mâncăruri, cei care vizitează Lyonul se pot delecta la unul din multele muzee sau parcuri. De asemenea, monumentele presărate prin oraș amintesc de istoria și evoluția orașului. Atracțiile sunt nenumărate și se găsesc în fiecare parte a orașului.

Catedrala Notre Dame de Fourviere este cea mai cunoscută din oraș și îmbină elemente bizantine și romanice. Este o clădire impozantă care veghează asupra orașului.

Zonele de interes istoric sunt vizitate anual de mii de turiști. Influențele romane pot fi observate și astăzi din arhitectura clădirilor. Teatrul Antic din Fourviere se numără printre cele mai vechi monumente din oraș. Se află pe un deal al rugăciunilor și este vizitat anual de mii de credincioși. De asemenea, aici au loc multe evenimente culturale și muzicale.

Așezarea orașului între râurile Rhone și Saone face din Lyon un oraș perfect de vizitat printr-o croazieră. O excursie de acest fel este ideală seara, pentru că Lyonul este renumit pentru felul în care sunt iluminate clădirile, astfel veți putea admira un spectacol vizual superb. Râurile care brăzdează orașul au transformat geografia zonei, astfel ele formează o mică peninsulă.

Unul din cele mai cunoscute muzee din oraș este muzeul Lumiere unde veți avea ocazia să faceți o incursiune în începuturile și istoria cinematografului.

Aerul boem este răspândit pe toate străzile orașului, iar terasele și restaurantele adaugă un plus de farmec.

Pentru că orașul se întinde pe o suprafață mare, este bine de știut că partea de vest a orașului este dominată de orașul vechi, medieval, iar partea de est este cea comercială, modernă și cea mai populată. Orașul vechi cu străzile pietonale este cel mai popular loc pentru turiști. Este o zonă care emană aerul renascentist pe toate străzile sale.

Pasajele secrete din Lyon reprezintă o altă atracție inedită pentru turiști. Traboule, cum se numesc în franceză permit accesul de la o stradă la alta, pe sub case, prin coridoare și scări special amenajate. Este bine de știut că multe dintre aceste pasaje sunt deschise publicului doar dimineața.

Locul de naștere al cinematografiei, oraș cunoscut pe plan gastronomic și istoric, Lyon are o viață culturală vibrantă. Pe lângă aerul boem al orașului se poate observa și latura tinerească, în continuă mișcare și dezvoltare. Este cunoscut faptul că Lyon este și un oraș studențesc, de aceea orașul nu doarme niciodată. Posibilitățile de distracție și relaxare sunt nenumărate.

Indiferent de perioada în care doriți să vizitați Lyon, acesta își așteaptă vizitatorii cu nenumărate posibilități pentru toate categoriile de vârstă. Astfel, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion către una din cele mai frumoase destinații din Franța.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Lyon

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.