Hartă

Bilete avion Manchester

Rolls Royce. Oasis. Manchester United. Unul dintre cele mai cunoscute orașe din Marea Britanie te invită să-l cunoști!

De făcut

Manchester este cunoscut în special pentru viața sa de noapte vibrantă, pub-uri și petreceri, adică... pentru distracție. Cu toate acestea are și alte lucruri de oferit pentru cei interesați de cultură și știință.

Manchester Museum, amenajat într-o clădire neo-gotică aparținând Universității din Manchester, expune una dintre cele mai mari colecții de artefacte egiptene din Marea Britanie, unele datând chiar din anul 10.000 î.C. Universitatea este singura din lume care oferă diplomă în studiul mumiilor! Pasionații de istorie ar trebui să nu scape nici The People's Museum, muzeu dedicat ilustrării istoriei de 200 de ani a democrației britanice.

Tot în Manchester poți găsi cel mai nou acvariu al Marii Britanii, Sea Life. Aici te poți plimba efectiv printre pești, pășind pe podeaua acvariului și te poți întâlni cu Ernie, o broască țestoasă gigantică.

La Muzeul Științei și Industriei (MOSI) cei atrași de fizică pot vedea un spectacol complet care dezvăluie secretele din spatele acceleratorului de particule din Elveția. Există, de asemenea, și un cinema 4D, plimbări cu trenulețe miniaturale, o colecție de motoare cu aburi gigantice (funcționale!) și multe altele.

Schimbând zona de interes, poți face o vizită stadionului vestitei Manchester United, care are și un mic muzeu care prezintă istoria clubului și, bineînțeles, un magazin cu produse pentru suporteri.

Dacă ești amator de adrenalină, încearcă circuitul de karting Dayton Manchester sau încearcă să evadezi dintr-o cameră încuiată, folosind diverse indicii și obiecte pe care le poți găsi la „Make a break”. Există și un „parc aventura” local numit Aerial Extreme, unde poți trece din copac în copac folosind tiroliene și scări tipice pentru alpinism.

Zona de shopping a Manchesterului este compactă și te așteaptă cu Arndale Centre, magazinele generale de pe Market Street și cu magazinele de lux dispuse în jurul King Street. Apropo de lux, oprește-te la o cafea în renumitul bar Cloud 23, care se află la etajul 23 al clădirii turn Beetham.

În fine, dacă te afli în Manchester toamna, poți lua parte la „The Warehouse Project”, un eveniment de clubbing ce se întinde pe durata a 3 luni. Așa vei realiza de unde i se trage orașului faima că ar sta bine la capitolul petreceri și distracție.

Cum se poate ajunge acolo?

Aeroportul din Manchester a fost în 2013 al treilea aeroport din Marea Britanie din punct de vedere al traficului de pasageri. Se află la 14 km de centrul orașului și este conectat de acesta prin trenuri, autobuze și taxi-uri. Există și posibilitatea de a închiria mașină iar până în centru se fac cam 20 de minute.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Dacă n-ai nimic împotriva unui cer întunecat aproape tot timpul și nu te sperie un pic de ploaie măruntă, Manchester te așteaptă tot timpul anului. Aglomerația crește în timpul festivalurilor, în sezonul fotbalistic și în apropierea Crăciunului.

Ce ar mai trebui să știi

În Marea Britanie se conduce pe partea stângă a drumului și s-ar puta să-ți ia ceva timp de acomodare. Moneda națională este lira (GBP).

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Manchester

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Manchester: Manchester.
Oman Air, Nouvelair, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, TUI, Thai Airways și Garuda Indonesia au zboruri directe către Manchester.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Manchester este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.