Hartă

Bilete avion Macedonia de Nord

Macedonia este o republică balcanică multiculturală și căminul multor edificii religioase. De la siturile arheologice și până la natură frumoasă, această țară mică are de oferit nenumărate oportunități vizitatorilor săi.

Skopje, capitala țării, simbol al fraternității și solidarității, este un oraș prosper cu o istorie dramatică. În antichitate a fost punctul de legătură între căile comerciale din Europa de Sud. Amprenta lăsată de dominațiile romane și bizantine pot fi observate și astăzi. În perioada dominației otomane, au fost introduse moscheile. La Skopje se află una din cel mai bine păstrate moschei, cea a Sultanului Murat, fiind și cea mai mare din Balcani. Lăcașurile de cult abundă în capitală, astfel că o plimbare prin centrul istoric oferă ocazia de a le vizita.

Bazarul vechi al capitalei este un loc unde se găsesc de la fructe și legume proaspete, până la suveniruri și bijuterii. Este un loc interesant deoarece, pe lângă cumpărături, vizitatorii pot afla multe lucruri despre cultura poporului. Aici se află atât biserici și moschei, cât și hanuri și o baie turcească foarte populară, Cifte Hamam. Viața de noapte a capitalei e înfloritoare, mai ales în partea de sud a orașului.

Pentru o panoramă asupra metropolei, nu trebuie ratată o vizită la fortăreața Kale, aflată în cel mai înalt punct al orașului. Deși cutremurele au zguduit cetatea, acest model de putere otomană domină capitala și azi.

Macedonia este o țară a frumuseților naturale. Canionul Matka reprezintă o destinație populară, este un canion care ascunde peșteri adânci și deține două lacuri. Aici se pot face drumeții pe munte sau plimbări cu barca spre mănăstirile și bisericile din regiune.

La Stobi și Stibera se află practic două orașe medievale. Ruinele pot fi observate și astăzi, Stibera fiind asemuită cu Pompeii. Podelele din mozaic, băile romane, străzile foarte bine păstrate amintesc de prosperitatea orașului din perioada antică.

Macedonia este o țară cu puternic caracter religios, o țară de pelerinaj. Bisericile și mănăstirile se întind pe toată suprafața țării. Parcul Național Mavrovo este o rezervație superbă, în interiorul căreia se află mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul. Este un obiectiv turistic important deoarece reprezintă esența culturii monastice din Macedonia.

Bitola, al doilea oraș ca mărime din țară, este un oraș în care clădirile cu fațade baroce și renascentiste și moscheile indică importanța orașului. Dominațiile slave și otomane au transformat orașul într-un veritabil centru administrativ și cultural. Cum creștinismul s-a răspândit, multe biserici și mănăstiri s-au construit în jurul orașului. Biserica Sf. Dimitrie este cea mai mare și mai importantă. Este interesant de observat contrastul dintre exteriorul modest și interiorul splendid.

Un alt oraș de interes pentru turiștii de pretutindeni este Ohrid. Este un oraș împânzit de alei înguste, clădirile au o arhitectură tradițională, iar lacul cu același nume este unul dintre cele mai vechi din lume. Fortăreața și zidurile masive ale orașului amintesc despre perioada din antichitate când Ohrid era capitala regiunii.

Macedonia este un ținut sălbatic plin de splendori naturale, cu o lungă și dramatică istorie, cu o cultură diversificată și cu o religie bine înrădăcinată. De aceea, această țară mică poate reprezenta o destinație de vacanță plină de experiențe inedite.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.