Hartă

bilete de avion Manila

Manila este un oraș interesant, alert și foarte aglomerat. Capitala Filipinelor este situată pe insula Luzon, pe malul golfului Manila. Este un oraș al contrastelor puternice; deși predomină sărăcia, Manila este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume.

În privința obiectivelor turistice, Manila oferă o mulțime de oportunități pentru toate gusturile. Geografia și relieful dau un farmec aparte metropolei.

Faleza capitalei este potrivită pentru plimbări lungi și relaxante sau cine romantice. Se spune că aici pot fi observate cele mai frumoase apusuri din lume.

Districtul Intramuros este centrul istoric al orașului și cel mai căutat loc de către turiștii de pretutindeni. Este locul în care se află cele mai multe muzee, edificii religioase și monumente istorice. Denumirea vine de la zidurile ce înconjurau odată orașul, ca protecție împotriva atacurilor externe. Aici se află Catedrala Manila și biserica San Augustin, care este cea mai veche biserică din piatră din țară. Este o biserică frumoasă cu puternice influențe baroce spaniole.

Fortul Santiago are o simbolistică aparte pentru locuitorii orașului și este unul din cele mai vizitate obiective din Manila. Este locul în care a fost închis eroul național Jose Rizal. Există și un parc care-i poartă numele și se află în apropierea districtului Intramuros. Este o zonă verde cu spații de joacă pentru copii, cu o colecție impresionantă de orhidei. Este un centru ideal pentru recreere, unde pot fi admirate grădini japoneze, chineze și muzee. Aici au loc evenimente muzicale și culturale diverse.

Palatul Malacalan, reședința președintelui țării este o clădire frumoasă împrejmuită de grădini superbe. Mulți dintre locuitori optează pentru plimbări în parcuri pentru a scăpa de freamătul orașului.

Centrul cultural din Manila oferă nenumărate oportunități iubitorilor de artă. Aici se află mai multe muzee.

Haosul orașului este dat și de diversitatea culturală a locuitorilor săi. Străzile aglomerate, vibrația orașului pe timp de zi și noapte sunt caracteristice acestei metropole contrastante.

Manila este văzută ca fiind o capitală atipică, deoarece nu exprimă tradiția și trăsăturile asiatice. Pentru că Filipine a fost sub ocupație spaniolă, au rămas puternice influențe europene care se observă și azi. Astfel, Manila este un oraș occidental și exotic în același timp. Un alt fapt deosebit sunt oamenii, care sunt foarte deschiși la minte, inovatori și iubitori de frumos.

Împătimiții de shopping se pot delecta la cel mai mare mall din Filipine și unul dintre cele mai mari din lume. Se poate spune că Mall of Asia este o destinație turistică în toată regula.

Pentru că se întinde pe o suprafață mare și are numeroase atracții turistice, Manila oferă vizitatorilor săi posibilitatea de a vizita obiectivele cu ajutorul tururilor prin oraș alături de un ghid.

Mâncăruri exotice se găsesc la tot pasul iar prețurile sunt mai mult decât accesibile.

Manila este o metropolă europeană în inima Asiei care oferă nenumărate posibilități vizitatorilor săi, într-un cadru natural uimitor. Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion către o destinație din ce în ce mai căutată de turiști de pretutindeni.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Ninoy Aquino International

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Manila: Ninoy Aquino International.
Delta, Gulf Air, Air Niugini, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand și Bangkok Airways au zboruri directe către Ninoy Aquino International.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.