Hartă

bilete de avion Marsilia

Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța, este o destinație turistică explorată de milioane de turiști. Așezată pe coasta Mediteranei, Marsilia îmbină frumusețile naturale cu vibrația orașului. Totodată, este și cel mai mare port din Franța.

Marsilia are de oferit tot. De la spectaculoasele plaje și până la obiectivele culturale și istorice, cel mai vechi oraș din Franța este căutat de turiști de pretutindeni. Muzeul de Istorie, o clădire minunată, deține colecții de obiecte medievale valoroase.

Bazilica Notre Dame de la Garde este cel mai cunoscut edificiu religios din regiune. Este vizitat anual de milioane de credincioși. Fiind situat pe un deal, monumentul în stil bizantin este impunător. Este locul de unde se poate observa cea mai frumoasă panoramă a orașului.

În portul vechi din Marsilia, Port Vieux, veți putea observa sutele de ambarcațiuni. Zona este presărată de terase, restaurante și hoteluri. În apropierea portului se află unul din cele mai impresionante monumente istorice din oraș, arcul de triumf Porte d’Aix.

Unul din locurile special amenajate pentru relaxare este parcul Borely, un loc romantic, cu pajiști, păduri, lacuri și fântâni. Este un loc ideal pentru petrecerea timpului de calitate alături de familie.

Frumusețile naturale ale orașului pot fi observate la Calanques. Acestea sunt golfuri formate de-a lungul timpului în jurul unor stânci abrupte. Din portul vechi se organizează excursii cu barca în această zonă. Stâncile sunt foarte căutate de cățărători. Există numeroase trasee pentru cei care doresc să se aventureze astfel. De asemenea, peisajele superbe taie răsuflarea.

Chateau d’If, o fortăreață care se află pe o mică insulă a fost construită în perioada medievală cu scopul de a proteja orașul. Este una din cele mai populare atracții în rândul turiștilor.

Palatul Longchamp, situat în centrul orașului, găzduiește Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Naturală. Parcul care împrejmuiește palatul este de o frumusețe răpitoare.

Gurmanzii pot încerca variate preparate pe bază de pește, Marsilia fiind cunoscut ca un oraș în care mâncarea pescărească se prepară peste tot.

Plajele din Marsilia sunt foarte diversificate și își așteaptă turiștii anual în perioada verii. Unele sunt cu apă mică și limpede, ideale pentru copii. Altele sunt perfecte pentru surfing și alte sporturi acvatice. De asemena, există și plaje special amenajate pentru nudiști. Plajele sunt împânzite de numeroase terase, baruri și restaurante.

Pentru că oferă nenumărate oportunități vizitatorilor săi, Marsilia este ideal de vizitat în oricare perioadă a anului. De aceea, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion către o destinație europeană cosmopolită și plină de viață.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Marsilia

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Marsilia: Marsilia.
Delta, KLM, Singapore Airlines, Kenya Airways, Nouvelair, Air Mauritius, GOL Linhas Aéreas și Air Malta au zboruri directe către Marsilia.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Marsilia este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.