Hartă

Bilete avion Maldive

Peste 1000 de insule, plaje cu nisip fin și alb, ape albastre și limpezi cât vezi cu ochii, atoli și recife și, mai ales, localnici dornici să te răsfețe tot sejurul. Aceasta poate fi vacanța ta perfectă la mare, așadar vino în Maldive!

De făcut

Atunci când te gândești la o vacanță la mare în adevăratul sens al cuvântului, una din primele destinații care îți vin în minte sunt Insulele Maldive. Din cele 1190 de insule câte formează arhipelagul, doar 200 sunt folosite de localnici, cea mai mare parte a restului de aproape 1000 fiind destinate exclusiv turiștilor.

Tot ce trebuie să faci este să alegi din multitudinea de locații și să savurezi apusul de soare pe marginea mării, cu un cocktail în mână. Și, pentru că te afli pe o insulă, modalitățile de petrecere a timpului liber sunt, bineînțeles, intrinsec legate de mare. Dacă te-ai săturat de plaja de lângă tine, închiriază o barca și vizitează una dintre insulele vecine. Poți practica oricare din sporturile de apă care te atrag, poți merge la pescuit și, dacă îți plac scufundările, recifele din Maldive sunt unele din cele mai frumoase din lume. Aici, diverse specii marine extrem de colorate îți vor oferi un adevărat spectacol.

Dacă ești pasionat de fotografie, în Maldive ai șansa de a face fotografii aeriene întrucât nicăieri nu este mai simplu să închiriezi un avion de mici dimensiuni special dotat pentru aceasta.

Dacă îți este dor de o zonă urbană, îți poți rezerva câteva ore din vacanța pentru a vizita și capitala țării, orașul Male. Acesta este situat pe insula cu același nume, pe care o ocupă integral, fiind cea mai urbanizată dintre insulele locale. Aproape jumătate din populația țării locuiește aici, transformând insula într-un adevărat oraș. Locurile de socializare preferate de localnicii sunt piețele, unde aceștia vin să vândă sau să schimbe numeroasele fructe exotice.

Cum se poate ajunge acolo?

Pe lângă vasele de croazieră, singura modalitate de a ajunge în Maldive este avionul. Insulele sunt deservite de două aeroporturi internaționale unul privat și unul de stat. Aproape toate marile companii aeriene au curse regulate către Maldive.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Rufiyaa.

Pentru a vizita Maldive nu ai nevoie de viză, dar la intrarea în țară vei plăti o taxă pentru o viză turistică valabilă 30 de zile și pașaportul îți va fi stampilat.

Întrucât Maldivele sunt o țară insulară, singurele mijloace de transport sunt avioanele de mici dimensiuni care leagă diferite aeroporturi domestice, precum și hidroavioanele sau bărcile motorizate de toate tipurile și formele posibile.

În funcție de locația în care mergi s-ar putea să fie nevoie să folosești atât avionul cât și barca. În general hidroavioanele și bărcile de mare viteză sunt mai scumpe dar ai avantajul vitezei; bărcile locale, numite dhoni, sunt mai accesibile ca preț dar călătoria va dura mai mult.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.