Hartă

Bilete avion Mozambic

Printre bijuteriile Africii se află şi Mozambicul. Pentru a intra pe teritoriul acestei ţări cetăţenii români au nevoie de viză, iar informaţiile despre regimul vizelor pot fi obţinute la ambasada din Moscova.

Limba oficială a acestei ţări este limba portugheză, însă există numeroase alte dialecte vorbite pe întreg teritoriul ţării.

Aflată pe ţărmul Oceanului Indian, Mozambicul reuşeşte să atragă turişti tocmai datorită poziţionării sale geografice şi datorită faptului că este o ţară mai puţin cunoscută pe harta destinaţiilor de vacanţă, ceea ce pentru unii turişti reprezintă o adevărată provocare.

Capitala se află la Maputo, un oraş din sudul ţării cu ieşire la ocean, din care trebuie neapărat să vă întoarceţi cu suveniruri lucrate manual, deosebite şi cu o semnificaţie aparte. Porniţi în plimbare pe bulevardele largi, opriţi-vă în pieţe şi savuraţi o cafea sau faceţi vizite prin muzee.

Preţurile de cazare în capitală sunt rezonabile, ofertele sunt pentru posibilităţile fiecăruia, iar modalitatea de deplasare prin oraş cea mai convenabilă şi rapidă este cu mini-autobuze.

Plajele pustii vă oferă liniştea pe care o căutaţi cu atâta ardoare, peisajul aşternut la malul apei este în continuă schimbare, captând atenţia fiecărei persoane care ajunge în aceste locuri.

Plimbările pe insulele din apropiere, descoperind în drumul dumneavoastră vegetaţia şi bogata viaţă marină, recifurile de corali şi apele a căror culoare este în permanentă schimbare, sunt puţine dintre lucrurile pe care le puteţi bifa pe timpul şederii în această ţară.

Iubitorii de scufundări pot să îşi testeze abilităţile, având la dispoziţie zone extinse de explorare a fundului oceanic şi a diversităţii marine prezente.

Pe teritoriul Mozambicului există o mulţime de parcuri protejate în care puteţi să observaţi specii exotice de păsări, animale sălbatice precum elefanţi, antilope, hipopotami sau zebre.

Centrele istorice din oraşe nu trebuie ratate reprezentând adevărate zone de interes atât pentru turişti, cât şi pentru locuitorii permanenţi.

Dacă ajungeţi pe insula Mozambic veţi descoperi clădiri construite în perioada coloniilor portugheze, veţi face cunoştinţă cu localnicii şi vă veţi îndrepta atenţia asupra mediului înconjurător, atât de frumos şi captivant.

Viaţa în acest colţ de lume este una liniştită, ţară cunoaşte o perioadă de dezvoltare continuă, ceea ce reprezintă un plus pentru turişti şi localnici în aceaşi măsură.

Clima permite turiştilor să aleagă această destinaţie în orice perioadă din an, temperatura cea mai scăzută fiind în jur de 21 de grade.

La restaurante veţi constata că majoritatea preparatelor au influenţe portugheze, peştele şi fructele de mare sunt consumate cu regularitate în special în zona de coastă. Carnea este un preparat rar în anumite zone, însă porumbul ocupă loc de cinste în bucătăria acestei ţări.

Indiferent care este motivul pentru care aţi ales această ţară ca destinaţie turistică, important este faptul că sunteţi dispuşi să ieşiţi din tiparele unei vacanţe obişnuite, să descoperiţi locuri noi, unele care nu sunt apreciate la adevărata lor valoare, să vă aventuraţi pe tărâmuri îndepărtate şi să vă bucuraţi de fiecare clipă petrecută sub razele soarelui african.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.