Hartă

Bilete avion Napoli International

Dorești să mănânci pizza sau o porție de paste chiar în locul în care se spune că acestea au fost inventate? Sau vrei să vizitezi orașul care se mândrește cu unul dintre cele mai mari centre istorice din lume, intrat în Patrimoniul Mondial UNESO? Hai la Napoli!

De făcut

Cu cele 448 de monumente și biserici istorice, Napoli este orașul cu cel mai mare număr de astfel de edificii din lume. Așadar, nu vei avea când să te plictisești și trebuie să îți planifici bine timpul.

Biserica cea mai cunoscută este San Lorenzo Maggiore, construită în anii 1200, este plină de lucrări de artă care merită privite, în timp ce în piața principală a orașului – Piazza del Plebiscito, poți găsi Biserica San Francesco di Paola. Tot aici se găsește cea mai veche sală de operă din Italia: Teatro di San Carlo și Palatul Regal.

Orașul este vestit și pentru pentru castelele sale. Cel mai renumit este cu siguranță Castel Nuovo, dar merită să faci o vizită și la castelul Sant'Elmo sau celor două turnuri rămase din Castelul Carmine.

Napoli nu duce lipsă nici de muzee, cel mai cunoscut fiind Muzeul Național de Arheologie ce găzduiește numeroase artefacte romane. Pentru iubitorii de artă există Muzeul Capodimonte ce găzduiește lucrări importante de Raphael, Titian, Caravaggio sau El Greco.

Pentru iubitorii de situri naturale și istorice, vizita la Napoli nu poate fi completă fără o excursie la ruinele Pompeiului și la gura vulcanului Vezuviu. Iubitorii de natură se pot bucura și de numeroasele parcuri ale orașului, cum ar fi Villa Comunale, parc construit în 1780 sau, cel mai mare parc din oraș, Basco di Capodimonte.

Napoli este faimos pentru pizza dar și înghețata, și cafeaua, au și ele un loc special în inima orașului. Încercă Intramoenia Caffe Letterario pentru a savura o cafea într-una din cele mai frumoase piațete ale orașului sau la Caffe Amadeus dacă vrei inscripționat un mesaj special în ceașca ta de cappuccino. Pentru înghețata perfectă localnicii te vor îndrepta către Gay-Odin.

Orașul are câte ceva de oferit și iubitorilor de distracție de noapte. Dacă faci parte dintre aceștia, nu trebuie să pierzi ocazia de a dansa pe muzică mixată de DJ celebri, într-unul din cluburile așezate la malul mării.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul orașul fiind deservit de Aeroportul Internațional Napoli, cel mai mare aeroport din sudul Italiei. De la aeroport în oraș se poate ajunge cu autobuzul sau taxiul, care are rate fixe pentru cele mai multe destinații din oraș.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Datorită climatului mediteranean, Napoli este cunoscut ca destinație de vacanță încă de pe vremea împăraților romani Claudius și Tiberius. Verile sunt calde și aproape lipsite de precipitații iar iernile sunt blânde, temperatura scăzând rar sub 10 grade Celsius. Fiind un oraș turistic, pe perioadă lunilor de vară este mai aglomerat.

Ce ar mai trebui să știi

Napoli este locul de naștere al mandolinei așa că, vei putea asculta din plin melodii cântate la acest instrument, în tot orașul. Tot aici poți învăța cel mai ușor să dansezi tradiționala tarantella, în special dacă vizitezi orașul în timpul unor sărbători locale.

Cea mai eficientă metodă de a călători prin Napoli este transportul public. Îți stau la dispoziție numeroase autobuze, tramvaie, troleibuze și chiar funiculare și, nu în ultimul rând, metroul. Poți folosi același tip de bilet pentru toate mijloacele de transport în comun dar permisele de o zi sunt mai convenabile dacă plănuiești mai multe călătorii.

Cele mai ieftine curse către Napoli International de la...

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.