Hartă

Bilete avion Nigeria

În zona Golfului Guinea se află o ţară despre care toată lumea a auzit câte ceva. Este vorba de Nigeria, a cărei capitală se află la Abuja.

Această ţară are cea mai mare populaţie dintre ţările de pe teritoriul continentului African şi este străbătută de râul Niger, din al cărui nume a derivat şi denumirea ţării.

Chiar dacă ţara are importante resurse de petrol, standardele de viaţă ale localnicilor sunt destul de scăzute. Cu toate acestea, Nigeria este o ţară frumoasă care merită vizitată datorită peisajelor, culturii şi tradiţiilor întâlnite aici.

Limba oficială este limba engleză, iar moneda naţională este naira.

Pe teritoriul acestei ţări se află câteva parcuri – rezervaţii naturale foarte importante şi care ocupă suprafeţe considerabile.

Unul dintre ele este Old Oyo National Park, un parc care adăposteşte numeroase specii de plante şi animale, unele chiar pe punct de dispariţie.

Un altul de o importanţă deosebită este Parcul Naţional Yankari. Pe lângă elefanţi, babuini, crocodili şi alte animale, puteţi să vedeţi şi izvoare naturale de apă caldă. Turismul din Nigeria se bazează în mare parte pe descoperirea naturii, pe partea de ecologie şi pe sălbăticia savanei. Toate acestea combinate cu tradiţiile şi obiceiurile locale fac ca Nigeria să fie o destinaţie de vacanţă destul de populară în rândul turiştilor.

Sentimentul care vă cuprinde în momentul în care vă plimbaţi prin savana africană este unul unic, iar gândurile legate de întoarcerea la origini vor fi vii în mintea dumneavoastră. Va fi o experienţă de neuitat şi cu adevărat incredibilă, menită să vă aducă un plus de cunoaştere şi apreciere a lumii înconjurătoare.

Peste tot cresc copaci cu banane şi mango, clima favorizând aceste tipuri de fructe.

Pentru a călători în Nigeria aveţi nevoie de paşaport, viză de şedere şi vaccin împotriva febrei galbene.

Dacă vă căutaţi cazare din timp veţi reuşi să găsiţi ceva care să se potrivească bugetului şi preferinţelor dumneavoastră, deşi serviciile şi standardele sunt diferite de ceea ce cunoaşteţi.

În partea de sud-vest a ţării se află oraşul Lagos, o staţiune turistică cu ieşire la golf şi cu plaje extraordinare, în care tot ce e nou şi modern iese în evidenţă.

În ceea ce priveşte partea culinară, bucătăria nigeriană este foarte bogată în preparate din carne de capră, pui, vită sau curcan, uleiul de palmier este foarte des folosit, iar legumele şi fructele sunt consumate zilnic, în stare proaspătă.

Printre tipurile de mâncare specifică se numără suya, nişte frigărui acoperite cu bucăţi de alune de pământ, supa de piper, supa din seminţe de pepene galben, eba – un sortiment de mâncare pe bază de făină de manioc sau chin chin – o prăjitură foarte des consumată de nigerieni şi pe care o puteţi cumpăra de la diverse tarabe din stradă.

Nigeria se află la început de drum în ceea ce priveşte turismul. Nu porniţi cu idei preconcepute şi luaţi timpul petrecut aici ca o experienţă de viaţă unică, bucurându-vă de toate locurile deosebite pe care o să le întâlniţi în calea dumneavoastră. 

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.