Hartă

Bilete de avion Olanda

Deși capitala Amsterdam reprezintă principala atracție turistică a țării, Olanda are multe alte locuri cel puțin la fel de interesante de oferit.

Maastricht, cel mai vechi oraș din Olanda, este locul unde s-a semnat tratatul care a dus la înființarea Uniunii Europene. Este un oraș cu o atmosferă diferită de atmosfera orașelor din nord, un oraș tânăr, energic, care totuși își păstrează aerul medieval, datorită tunelurilor și fortificațiilor care brăzdează orașul.

Olanda merită vizitată și pentru imaginile unice oferite prin peisajele întinse, terasele și morile de vânt. În Olanda există peste 1000 de mori de vânt, iar punctul de atracție pentru turiști în acest sens îl reprezintă satul Kinderdijk. Parcul Național Hoge Veluwe este o rezervație naturală ideal de străbătut pe bicicletă. Aici se află Muzeul Kroller-Muller, cu picturi ale celebrului Van Gogh.

Olanda este supranumită și Țara Lalelelor pentru că găzduiește cea mai mare grădină de flori din lume, Parcul Keukenkof. Mii de turiști vin aici să vadă milioanele de lalele întinse de-a lungul câmpiilor. Parcul este ideal de vizitat primăvara.

Olanda atrage în aceeași măsură iubitori de natură cât și iubitori de artă. Capitala Amsterdam este renumită pentru canalele ce abundă prin întreg orașul, cel mai cunoscut fiind canalul Herengracht. Excursiile pe canalele orașului oferă oportunitatea de a observa câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice, unul din ele fiind Turnul Lacrimilor.

Atitudinea tolerantă față de activitatea erotică face din Cartierul Roșu din Amsterdam un loc frecventat de numeroși turiști din toată lumea. Piețele din Amsterdam, fiecare cu aerul său specific, găzduiesc diverse evenimente culturale. Piața Dam și Palatul Regal sunt așezate în centrul orașului, în jurul cărora se găsesc magazine de top; piața Leidseplein este cunoscută pentru viața sa de noapte. În apropierea acestei piețe se află parcul Vondel, cel mai faimos parc din Olanda.

Haga, capitala administrativă a Olandei, este locul unde își are reședința familia regală. Este un oraș mai cumpătat, dar care are de oferit multe din punct de vedere cultural. Un parc de distracții mai neobișnuit din Haga este Madurodam, un oraș cu caracteristici olandeze construit în miniatură.

Rotterdam este o metropolă plină de viață, renumită pentru portul pe care îl deține. Cele mai faimoase repere ale orașului sunt turnul Euromast, podul Erasmus și Casele Cubice, originale din punct de vedere arhitectural.

Există ceva unic în toate orașele acestei țări deoarece este o țară modernă, iar acest lucru se reflectă în modul de viață, artă și cultură. Toate acestea fac din Olanda una din cele mai căutate destinații de vacanță din Europa.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.