Hartă

Bilete avion Norvegia

Există țări cu peisaje maiestoase care îți taie respirația, ai căror locuitori fac totul pentru a se integra în natură păstrând-o totuși neatinsă. Nu crezi? Este timpul să mergi în Norvegia.

 

De făcut

Norvegia este cunoscută în special pentru fiordurile sale deci să începem cu ele.

 

În ciuda dimensiunilor sale mai mici, Lysefjorden atrage un număr mare de turiști datorită stâncii Preikestolen care oferă o panoramă incredibilă de la 600 de metri, și ceva adrenalină întrucât este ușor aplecată spre fiord, vizitatorii putând privi... în gol.

Tot aici există și câteva peșteri preistorice din anul 500 î.C.

 

Sognefjord este cel mai mare fiord al Norvegiei și în jurul său pot fi găsite peșteri, biserici și sate străvechi dar și cea mai abruptă cale ferată din lume, Flåm, care trece printre munți, prăpăstii și cascade pitorești. Ca orice fiord, cel mai frumos se vede de pe apă; deci încearcă un tur cu vaporașul.

 

Fiordul Hardangerfjord diferă de celelalte prin regiunea plină de culoare în care se află. Dacă-l vizitezi primăvara, te vei îndrăgosti de coloristica vie a florilor pomilor fructiferi – meri, peri, cireși și pruni. Regiunea este străbătută de drumuri, cărări și trasee de bicicletă care oferă peisaje incredibile în jurul fiordului și care te pot conduce spre cea mai frumoasă cascadă a Norvegiei, Vøringsfossen.

 

Un lucru pe care mulți și-au propus să-l facă o dată în viață, este să urmărească spectacolul hipnotic oferit de aurora boreală. Pentru aceasta însă, va trebui să ajungi în nordul Norvegiei, mai sus de Cercul Polar, dacă nu chiar la Nordkapp (cel mai nordic punct al Europei). Tot aici, în funcție de perioada anului și de vreme, poți beneficia de soare la miezul nopții și chiar de soare 24 de ore din 24.

 

Pentru cei care nu-s amatori de adrenalină sau de temperaturi polare, Norvegia are de oferit și lucruri mai comode în regiunea de sud. Un orășel cu adevărat reprezentativ pentru Norvegia este Bergen. Aici poți găsi case vesele din lemn, terase cu băuturi calde și multe magazine de tip boutique cu mărfuri atrăgătoare. Experiențe interesante pot fi funicularul Fløibanen și piața de pește a orașului. Există și câteva muzee de artă clasică, contemporană și decorativă care te așteaptă pe malul lacului Lille Lungegårdsvann.

 

Din punct de vedere culinar, cum era de așteptat, Norvegia îți oferă multe preparate bazate pe pește oceanic proaspăt sau afumat (cum ar fi vestitul somon norvegian) dar și multe preparate din carne fragedă de miel. Băutura națională este Aquavit, obținută dintr-un fermentat de cartofi și plante aromatice, cum ar fi chimenul și anasonul.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Datorită distanțelor mari între punctele de interes și a vremii capricioase în nord, este recomandat să folosești avionul. Norvegia are câteva zeci de aeroporturi dintre care pe primele locuri se situează cele din Oslo, Bergen și Stavenger.

 

Ce ar mai trebui să știi

Conform legii, toată lumea are dreptul să se bucure de natură. Asta însemnă că poți trece liniștit sau chiar face un popas pe terenul unui localnic. Tot prin lege însă, trebuie să-l respecți și să nu-l deranjezi în timpul respectivei vizite.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.