Hartă

Bilete avion Nurnberg

Nuremberg este al doilea oraș ca mărime din Bavaria, după Munchen. Este un oraș splendid din punct de vedere arhitectural, plin de biserici gotice și clădiri boeme. Orașul este o adevărată oglindă a trecutului într-un cadru contemporan, modernul îmbinându-se perfect cu aerul medieval.

Este un oraș care abundă în muzee, galerii de artă și locuri de relaxare. De aceea, o modalitate optimă de a vizita orașul este cu ajutorul cardului Nurnberg. Muzeul Național German reprezintă un punct de interes pentru turiști deoarece aici se află colecții de obiecte valoroase pentru cultura și arta germană. Vizitarea întregului muzeu poate dura chiar și o zi întreagă datorită numeroaselor exponate. Este unul din cele mai admirabile muzee din lume. Noul Muzeu este o clădire atipică, cu o fațadă colorată și găzduiește o colecție remarcabilă de instalații dedicate designului. Nuremberg este cunoscut și pentru faptul că aici s-a realizat prima cale ferată din țară. Mai multe informații se pot afla la Muzeul Transporturilor sau la Muzeul de Comunicații.

Vechiul oraș reprezintă una din principalele atracții ale orașului și poate fi remarcat datorită zidurilor medievale care îl înconjoară. În apropierea lor se află Castelul Imperial, un monument istoric deosebit. În centrul orașului vechi se află piața Hauptmarkt, faimoasă pentru nenumăratele produse comercializate aici. Este locul ideal pentru cei care vor să facă cumpărături. În piață se află și Frauenkirche, sau biserica Maicii Domnului. Este un edificiu în stil gotic și deține multe sculpturi medievale.

O modalitate ideală de petrecere a timpului liber împreună cu familia o reprezintă o vizită la Grădina Zoologică, una din cele mai frumoase din Europa. Fauna bogată, plină de animale din toate colțurile lumii este completată de o floră diversificată. Totuși, punctul culminant al acestui loc îl reprezintă delfinariul, un deliciu pentru copii și nu numai. Un alt loc interesant pentru întreaga familie este Muzeul Jucăriilor, un loc captivant care a luat naștere în perioada renascentistă. Acest muzeu realizează o superbă incursiune în istoria și evoluția păpușilor și a jucăriilor.

Nuremberg este un oraș cunoscut din punct de vedere istoric datorită faimoaselor procese care au avut loc aici după al Doilea Război Mondial. Tribunalul și sala de judecată unde au avut loc aceste procese sunt deschise publicului larg. De obicei, un tur al tribunalului se face cu un ghid.

Nuremberg este un oraș plin de istorie, dar care trăiește în prezent. Poate fi vizitat în oricare perioadă a anului. Orașul devine poate mai fermecător în preajma sărbătorilor de iarnă, când târgurile de Crăciun transformă orașul într-o lume de poveste. Astfel, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion și să plănuiți o vacanță de neuitat în Nuremberg!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Nurnberg

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.