Hartă

Bilete de avion Oslo

Capitala Norvegiei, deosebită datorită geografiei ei, așezată în capul fiordului Oslo, conține peste 300 de lacuri și 40 de insule. Din acest motiv, este și unul din cele mai importante porturi ale Europei.

Este un oraș împânzit de spații verzi și muzee, ideal pentru plimbare și relaxare. Parcul de sculptură Vigeland este cel mai cunoscut și vizitat, deoarece aici se găsesc sculpturi interesante ale artistului care reflectă oameni în anumite stări sufletești. Acest lucru face parcul un ideal loc de meditație. Tot în acest parc se află și Muzeul Orașului, unde pot fi văzute diferite documente istorice ale orașului și țării. Și parcul Slottsparken este la căutare pentrul izul istoric dat de Palatul Regal pe care îl înconjoară.

Oslo este un oraș cu o încărcătură culturală deosebită; aici se decernează anual Premiul Nobel pentru Pace, iar Centrul Nobel pentru Pace se află chiar în inima orașului, în zona numită Aker Brygge. Această zonă este cunoscută și pentru latura sa comercială, împătimiții de shopping având ocazia de a-și satisface toate dorințele.

Din punct de vedere istoric, fortăreața Akerhus este una dintre obiectivele principale ale orașului. A fost construită pentru a proteja capitala de atacurile din perioada medievală, iar azi este gazda multor evenimente culturale. Muzeul Kon Tiki este un alt punct de interes, datorită artefactelor pe care le deține din Insula Paștelui, sau Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge.

Iubitorii de artă se pot delecta la Galeriile Naționale, unde pot admira opere ale artiștilor norvegieni.

Fiordul este aglomerat de vasele de croazieră și cele de pescuit, de aceea nu trebuie ratată o plimbare pe apă, fie și în scop pur recreativ. Pentru amatorii de soare, câteva dintre plajele ideale sunt Huk și Paradisbukta, cu nisip fin și apă liniștită.

Oslo este o destinație ideală în sezonul rece pentru pasionații sporturilor de iarnă. Aceștia se pot delecta pe sutele de trasee destinate schiului și snowboardului. În același timp, Oslo are două atracții foarte populare pe durata sezonului rece. Este vorba despre patinoarul artificial și despre Holmenkollen, trambulina de schi, care găzduiește totodată și cel mai vechi muzeu de schi din lume.

Pentru că Oslo este un oraș cochet și plin de oferte, nu vă rămâne decât să vă rezervați biletul de avion pentru o destinație nordică cu frumuseți naturale deosebite!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Oslo

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.