Hartă

Bilete avion Palermo

Palermo este capitala faimoasei insule italiene, Sicilia. Palermo are numeroase atracții turistice care reflectă istoria încărcată și bogată a orașului de-a lungul anilor. Pe lângă latura istorică, Palermo beneficiază de frumuseți naturale deosebite.

Arhitectura clădirilor dezvăluie un oraș interesant, încărcat de o atmosferă aparte. Aici pot fi observate clădiri din stiluri arhitecturale diferite: baroce, bizantine, arabe și nu numai. Biserica Martorana este o atracție arhitecturală de top în rândul turiștilor. Biserica este renumită pentru mozaicurile din secolul al – XII – lea care îmbracă interiorul. Aceste mozaicuri contrastează cu fațada barocă, iar acesta e un motiv suficient pentru a face o vizită la acest edificiu. Catedrala din Palermo este un alt monument care îmbină mai multe stiluri arhitecturale. Nenumăratele restaurări și modificări au creat din această catedrală un obiectiv unic și original.

Muzeele din Palermo oferă o incursiune interesantă în istoria, cultura și arta din regiune. Valoroasele colecții pot fi vizitate în fiecare zi. Nu trebuie ratat Muzeul Arheologic, acesta găzduind valoroase artefacte grecești, romane și feniciene.

Palatul Normanzilor, fosta reședință a regilor sicilieni, a fost una din cele mai importante curți regale din Europa medievală. Astăzi este un complex frumos, bine păstrat și vizitat de nenumărați turiști. Este unul din marile simboluri ale orașului și sediul Guvernului Siciliei. Locul este faimos pentru că găzduiește Capela Palantina. Această capelă este o capodoperă din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios stilurile arăbesc, bizantin și normand. De asemenea, capela portretizează, prin nenumăratele mozaicuri de o frumusețe răpitoare, creștinismul timpuriu.

Palermo este un loc ideal pentru împătimiții de shopping. Sunt foarte multe locuri în care se găsesc diverse păpuși și obiecte confecționate manual. De asemenea, în centrul orașului se găsesc buticuri de lux ale marilor designeri italieni și nu numai. La Vucciria, cea mai importantă piață din Palermo, oferă o gamă largă de produse de toate felurile, de la haine până la alimente și băuturi.

Cei care sunt în căutare de lucruri bizare, nu ar trebui să rateze o vizită la Catacombele Capucinilor. Este un loc macabru pentru mulți, deoarece aici se află cadavrele îmbălsămate și mumificate ale fostelor personalități ale orașului. Cei care caută o modalitate mai plăcută de relaxare pot face o vizită la teatrul Massimo. Este cel mai mare teatru din Italia și găzduiește spectacole de balet și muzică clasică.

Gastronomia siciliană a fost puternic influențată de istoria regiunii. De aceea, multe mâncăruri sunt o combinație între bucătăria mediteraneană și cea arabă. Iar pentru că Palermo este locul unde a fost inventată bine-cunoscuta prăjitură Tiramisu, nu puteți rata o degustare la unul din bistrourile sau restaurantele din oraș.

Palermo este unul din acele orașe care are aerul și farmecul său propriu, învăluite într-o atmosferă misterioasă. Deși aerul mediteranean atrage mai mulți turiști pe perioada verii, orașul-port își așteaptă vizitatorii în oricare perioadă a anului.

Palermo este un oraș care oferă tot ce trebuie pentru o vacanță de neuitat, într-un cadru unic și deosebit. Așa că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Palermo

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.