Hartă

Bilete avion Pisa

Cunoscută în special pentru turnul său înclinat, Pisa oferă și alte atracții turistice, cum ar fi clădirile istorice, bisericile și palatele străvechi. Pentru relaxare, te așteaptă parcurile umbroase și plajele de la Marea Mediterană dar și mâncarea italiană și vinurile locale.

De făcut

Atracția numărul unu este în mod clar Turnul din Pisa care rămâne în continuare... înclinat. După un proiect de reconsolidare a fundației de 20 de milioane de lire sterline, s-a reușit oprirea procesului înclinării și salvarea turnului de la prăbușire, deci vestea bună este că, va mai rămâne un simbol al Pisei mulți ani de acum încolo.

Campo dei Miracoli este locul în care vei putea găsi unul dintre cele mai mari grupuri de clădiri construite în stil Romanic din toată Europa, datând din secolul XI. Alte clădiri cu arhitectură impresionantă ar fi Duomo, Battistero și biserica Santa Maria della Spina.

Iubitorii de muzee pot încerca Museo dell'Opera del Duomo și Museo Nazionale di San Matteo unde vei putea lua contact cu sculptura și pictura creștină medievală. Mai există și Muzeul Graficii și Palazzo Blu care te vor încânta cu lucrări de grafică și pictură.

Dacă ai chef de relaxare după atâta artă și istorie, alege unul dintre parcurile Pisei, cum ar fi Giardino Scotto, Ente Parco Regionale Migliarino - San Rossore - Massaciuccoli sau chiar Grădina Botanică, una dintre cele mai vechi grădini de acest profil din Europa.

Tot relaxare se poate obține și într-o zi în Marina di Pisa, la plajă. Pisa este situată la doar 15 kilometri de Marea Mediternă și dacă te informezi puțin pe internet, poți ajunge cu ușurință cu trenul (sau închiriind o mașină) la multe plaje cu nisip fin sau cu stânci spectaculoase.

Pentru shopping, Pisa oferă atât Corso Italia, unde sunt multe magazine cu branduri populare, cât și Borgo Stretto unde vei găsi mărcile exclusiviste. Diverse articole de artă și suveniruri pot fi găsite pe via Mercanti și Via dei Rigattieri.

Pisa oferă o mare varietate culinară printre care produsele din măsline și ulei de măsline, vita de Pisa, brânza Pecorino, roșiile Pisanello și pâinea toscană, element esențial al bucătăriei locale. Fiind pe malul mării, bineînțeles că vei găsi și multe feluri de mâncare din pește și fructe de mare proaspete. Nu uita că înghețata s-a inventat în Italia. Nu știm dacă e adevărat dar, după cât de bună e înghețata italiană, pare să fie!

Cum se poate ajunge acolo?

Aeroportul din Pisa, Galileo Galilei, este situat la doar 1 kilometru de centrul orașului și este legat de acesta prin autobuze și taxiuri.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

În mod evident vara dar, dacă vrei să eviți aglomerația și căldura, recomandăm luna iunie și planificarea vizitelor la obiectivele turistice în cursul dimineții sau serii.

Ce ar mai trebui să știi

Informații turistice mai detaliate poți obține de la birourile de turism din aeroport, din Piazza Vitorrio Emanuele (la două străzi distanță de gara centrală) sau de la biroul de informații din Museo del Duomo.

Cele mai ieftine curse către Pisa de la...

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.