Hartă

Bilete avion Portugalia

În ciuda faptului că este o țară mică, Portugalia oferă o varietate mare de peisaje. De la nord la sud, dinspre interior spre coastă, ai parte de multe scenarii cu diverși actori. Mereu cu acces la mare, Portugalia a avut parte de multe influențe atât de la fostele colonii cât și de la cei care s-au perindat  prin aceste locuri emigrând spre alte destinații.

Pe scurt, în nord se află o regiune istorică considerată locul de naștere al națiunii cu orășele precum Porto, apoi în centru găsești Lisabona și Fatima cu influențe arabe, iar în sud ai parte de faimoasele Algarve, locul cel mai vizitat din Portugalia pentru plajele sale impresionante.

Toate aceste regiuni au în comun ospitalitatea portughezilor care încearcă întotdeauna să ajute cum pot și fac eforturi să comunice în alte limbi. Lista de alegere a obiectivelor de vizitat este foarte mare, așa că ne limităm în a menționa orășelele cu cele mai multe atracții și evenimente - Porto și Lisabona. Dacă totuși te afli în căutare de ceva mai natural poți vizita valea râului Douro, plajele din Alentejo, terenurile de golf Algarve, căci Portugalia a fost considerată deseori cea mai bună destinație de golf.

Gastronomia variază enorm în Portugalia și nu ar fi corect să precizăm doar câteva dintre ele. Sunt multe produse de calitate de la nord la sud, cu specialități în fiecare regiune. O notă aparte ar fi caracterul tradițional, rustic, dar Portugalia se mândrește și cu bucătari recunoscuți pe plan internațional.  Se zice că supa nu lipsește din meniul oricărui portughez. Dar în afara acestor varietăți de supe de pește și nu numai, Portugalia are și o gastronomie variată pentru vegetarieni.

Ce trebuie să știi când te duci în Portugalia, este că Portugalia face parte din Uniunea Europeana, deci nu există restricții de călătorie pentru cetățenii români. Capitala țării este Lisabona, moneda este euro, iar limba oficială este portugheza. Clima este caldă, iar în lunile de iulie și august, temperaturile sunt destul de ridicate. Toamna și iarna sunt destul de ploioase și vântoase.

Caută cele mai convenabile zboruri către aeroporturile din Portugalia cu Skyscanner.  

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.