Hartă

Bilete avion Rhodos

Ţărmurile greceşti au fost mereu un subiect demn de luat în considerare atunci când sunteţi în căutarea unei destinaţii perfecte de concediu.

Legendele care au luat naştere pe aceste meleaguri sunt cunoscute de o lume întreagă, iar peisajele, ţărmurile şi apele greceşti sunt inconfundabile.

Rhodos este o insulă care nu are nevoie de nicio descriere sau de adăugare de epitete care oricum nu pot să descrie cu exactitate sentimentul pe care o să-l aveţi când veţi ajunge aici.

Pe insula Rhodos se găseşte şi oraşul cu acelaşi nume, oraş care se află în partea de nord a insulei şi care este punctul de plecare către diferitele staţiuni de pe această insulă, dar şi către diferite obiective turistice aflate la scurte distanţe de oraş.

Din 365 de zile câte are un an, aproximativ 330 se bucură de vreme însorită şi temperaturi care vă îmbie la plajă şi la scăldat în apele Mării Egee. Oraşul Rhodos este considerat capitala insulei, un oraş unde medievalul şi vechiul se îmbină cu accentele civilizaţiei moderne.

Partea medievală a oraşului este de fapt un cartier în care cu secole în urmă au trăit cavalerii Sf. Ioan. Clădirile sunt funcţionale, iar locuitorii de aici le folosesc pe post de clădiri pentru birouri sau chiar şi pentru locuit. Un astfel de loc este unic în lume şi de aceea nu trebuie ratat dacă ajungeţi în Rhodos.

În cel mai înalt punct al oraşului puteţi observa Acropola cu ruinele templelor lui Zeus, Atena sau Apollo care sunt printre favoritele turiştilor care sunt interesaţi de o întoarcere la bazele civilizaţiei greceşti, să descopere mici părţi din legendele citite şi să se bucure de farmecul aparte al acestor locuri.

Partea nouă a oraşului dezvăluie o altă faţă a acestuia, atent dezvoltată şi construită, cu bulevare largi scăldate de soare, cu arbori sub a căror umbră puteţi să vă trageţi sufletul, clădiri moderne, bulevarde pe malul mării pe care vă puteţi plimba la apus de soare şi multe locaţii de distracţie şi cumpărături.

Printre obiectivele turistice de aici se numără Teatrul, Catedrala sau Palatul. Vieţuitoare marine puteţi admira la Aquarium, iar de aici puteţi porni într-o plimbare prin grădinile din apropiere sau chiar şi la Zidurile Oraşului Nou.

Parcurile sunt foarte căutate mai ales pe la orele amiezii, când temperaturile cresc foarte mult. Liniştea şi verdeaţa din parcuri oferă loc excelent de relaxare, loc unde doritorii pot să-şi facă şi siesta.

Cunoscută sub mai multe denumiri, însă poate cea mai comună este Băile lui Suleiman, această baie este deschisă publicului şi a fost recent renovată. Clădirea este una impresionantă, iar câteva ore de relaxare aici sunt binevenite după plimbările prin oraş.

Dacă decideţi să ieşiţi din oraş şi să exploraţi împrejurimile, puteţi să închiriaţi o maşină. Luaţi cu dumneavoastră haine şi prosoape de plajă deoarece este imposibil să nu găsiţi o plajă în apropierea oraşului care să vă atragă şi pe care să petreceţi ceva timp.

Mâncare grecească este recunoscută peste tot, unele specialităţi fiind revigorante de-a dreptul, mai ales dacă este extrem de cald afară. Încercaţi cu încredere preparatele puse la dispoziţie şi savuraţi concediul dumneavoastră pe aceste meleaguri.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Rhodos

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.