Hartă

Bilete de avion Rio de Janeiro

Fosta capitală a Braziliei, al doilea oraș ca mărime din Brazilia, Rio de Janeiro este în întregul său o veritabilă atracție turistică. Datorită reliefului său variat, a culorilor orașului și a vibrației locuitorilor, Rio de Janeiro este locația de vacanță ideală pentru orice turist. Freamătul și atmosfera orașului reprezintă parcă o lecție despre cum să trăiești bine. Este un oraș în care simți pulsul și energia brazilienilor.

Cunoscut pentru frumusețile naturale, dar și pentru climatul tropical, Rio de Janeiro atrage turiști din toată lumea pe toată durata anului. Monumentul emblematic al orașului îl reprezintă impunătoarea statuie a lui Iisus Mântuitorul, care veghează asupra orașului de pe muntele Corcovado. Este considerată a fi cea mai mare statuie a lui Iisus din lume, de aceea este vizitată de milioane de credincioși de peste tot. Este de neratat o vizită la acest monument, și pentru priveliștile uluitoare pe care le oferă drumul către acesta. Parcul Național Tijuca adăpostește acest gigant, fiind totodată și cea mai mare pădure urbană din lume, cu o floră și cascade uluitoare.

O plimbare cu telecabina pe Muntele Sugarloaf vă oferă ocazia de a admira panorama orașului, de neuitat.

Centrul orașului păstrează izul istoriei și al religiei, aici putând fi vizitate Biserica Candelaria, Teatrul Municipal și numeroase muzee. Catedrala Metropolitană Sao Sebastiao răpește privirile datorită formei sale interesante care amintește de piramidele mayașe.

Vibrația și culorile orașului pot fi observate cel mai bine în timpul evenimentelor de samba, Carnavalul de la Rio fiind reprezentativ pentru poporul brazilian și cunoscut în întreaga lume. Acestea se desfășoară de obicei în centrul orașului, într-o zonă numită Sambadrome Marques de Sapucai.

Plajele impresionante reprezintă o atracție pentru iubitorii de soare și apă. Cele mai renumite sunt Copacabana și Ipanema, plaje faimoase datorită întinderii lor, a nisipului alb și a apei cristaline. Strada care duce la Copacabana se numește Avenida Atlantica și este la fel de plină de energie ca tot orașul. Aici se află o piață de noapte, unde curioșii pot avea ocazia de a gusta din bucătăria tradițională și de a bea capirinha. Este locul perfect pentru achiziționarea suvenirurilor. În Ipanema se găsește un muzeu al Pietrelor Prețioase, ceea ce spune multe despre extravaganța plajei. La tot pasul se găsesc magazine și hoteluri luxoase. Plajele sunt pline de viață și ele, iar fotbalul și voleiul se practică aproape peste tot.

Brazilia este renumită mondial și pentru fotbal, un real sport național. De aceea, pasionații de fotbal nu pot rata o vizită la cel mai mare stadion brazilian, Maracana.

Rio de Janeiro este un oraș al contrastelor pentru că, deși abundă în extravaganță, este cunoscut și pentru cartierele mai sărace, numite favelas, care pot fi vizitate în compania unui ghid.

Fiind un oraș al frumuseților naturale, Rio se mândrește cu parcuri renumite precum Lage și Quinta da Boa Vista, împânzite de peșteri și lacuri. În parcul Quinta da Boa Vista se găsește Palatul Imperial, fosta reședință a împăraților brazilieni, care între timp a devenit Muzeul Național.

O zonă mai boemă a orașului este Largo de Boticario, ideal de vizitat în drum spre Corcovado. Aici se pot admira case cu influențe portugheze, iar pe străzi au loc diferite expoziții și evenimente artistice.

Rio de Janeiro, orașul care găzduiește una din cele 7 minuni ale lumii moderne, răpitoare datorită frumuseților naturale, este o destinație de vis pentru orice turist!

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Rio de Janeiro

Întrebări frecvente

Există 2 aeroporturi în Rio de Janeiro: Internacional do Rio de Janeiro/Galeão - Antonio C și Rio de Janeiro Santos Dumont.
Delta, Sky Airline, Capital Airlines, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, GOL Linhas Aéreas și Norwegian au zboruri directe către Rio de Janeiro.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Rio de Janeiro este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.