Hartă

Bilete avion Riga

Riga vă întâmpină cu farmecul ei deosebit, cu arhitectură în stil Art Nouveau pe care probabil aţi mai avut ocazia să o admiraţi în oraşe precum Viena sau Barcelona, cu zone vechi care şi-au păstrat farmecul, cu străduţe înguste, pieţe cochete, dar şi zone moderne, magazine pentru cumpărături, restaurante şi multe locuri care merită vizitate.

Distanţa de la aeroport în oraş se parcurge în maxim o jumătate de oră, varianta cea mai convenabilă fiind autobuzul.

Capitala Letoniei oferă numeroase locuri frumoase de vizitat, iar o hartă a oraşului cu principalele obiective turistice este mereu binevenită.

Partea veche a oraşului atrage cei mai mulţi turişti fără îndoială, însă dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie veţi putea vizita şi alte locuri minunate pe care acest oraş le oferă. Cea mai veche clădire locuibilă din Riga este cea cunoscută sub denumirea de Trei Fraţi, clădire care adăposteşte şi Muzeul Arhitecturii Letone.

Zidurile Vechi şi Poarta Suedeză sunt obiective care merită şi ele vizitate, Turnul Praf de Puşcă, Turnul Radio, Casa Pisicii sunt şi ele atracţii interesante, Catedrala este locul unde turiştii se înghesuie să facă poze datorită faptului că este o construcţie unică, iar muzeele vă oferă variante diferite de petrecere a timpului.

Printre acestea se numără Muzeul Soarelui, Muzeul Războiului, Muzeul Ocupaţiei, Muzeul Naţional de Artă sau Muzeul Porţelanului. Pentru cei pasionaţi de maşini, Muzeul Automobilului este locul perfect pentru o scurtă vizită.

Castelul Riga este un alt obiectiv care atrage turişti, mai ales că în prezent este sediul Preşedenţiei Statului. Numeroase biserici pot fi vizitate în timpul zilei, iar plimbările de seară se pot face prin parcurile verzi, pe străduţele înguste ale centrului vechi sau pe arterele principale cu clădiri impozante şi surprize plăcute care aşteaptă să fie descoperite.

Oraşul este centrul cultural şi economic al ţării, iar în funcţie de perioada în care plănuiţi să îl vizitaţi puteţi avea parte de tot felul de evenimente organizate la care puteţi participa.

Varietatea de restaurante satisface fiecare gust în materie de mâncare, de la cele japoneze la cele tradiţionale, fiecare va găsi un loc unde să îşi potolească foamea.

La lăsarea serii cluburile şi discotecile îşi deschid uşile, dând undă verde distracţiei. Centrul vechi al oraşului este atât de frumos şi de apreciat de o lume întreagă încât a fost inclus în patrimoniul UNESCO. Piaţa Centrală este locul unde trebuie să ajungeţi, fie la început de sejur, fie la sfârşit. Aici veţi întâlni o varietate de culori, mirosuri sau sunete.

Locuitorii sunt foarte ospitalieri, dar de acest lucru o să vă puteţi da seama pe parcurs. Datorită istoriei sale vechi, acest oraş poate fi recunoscut în multe dintre povestiri şi legende, acest fapt oferindu-i un plus de mister. Riga se poate vizita în orice anotimp, la orice oră, însă dacă doriţi să vedeţi cum natura poate transforma un oraş oferindu-i un accent de poveste, toamna şi iarna sunt perioadele cele mai frumoase.

La final de vacanţă trebuie să vă achiziţionaţi măcar un suvenir din acest minunat oraş, fie el cât de mic, care vă va aminti mereu de timpul petrecut aici.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Riga

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.