Hartă

Bilete avion Arabia Saudită

Ce țară din Orientul Mijlociu are două locuri sfinte pentru musulmani, oaze și fortărețe în deșert, dar și mare, zăcăminte de petrol, fotbal de calitate, natură, istorie și cultură la un loc? Regatul Arabiei Saudite – cel mai mare stat din Peninsula Arabică, supranumit „Țara celor două moschei sfinte”, cu metropole moderne, regiuni bogat împădurite în mijlocul deșertului, fortărețe, munți și deschidere la Marea Roșie.

 

De făcut

Ai atâtea de văzut în această țară încât îți va fi greu să alegi. Poți începe cu moscheea din Medina, construită chiar de Profet. Apoi, îți recomandăm Al-Ula, oraș antic și fost mare centru comercial, situat undeva între Medina și Tabuk, în partea centrală a Arabiei Saudite. Tot aici, fă o vizită și satului tradițional din apropiere. Vezi neapărat un apus de soare și o oază în deșert și misteriosul oraș asirian Dumat al Jandal. Iubitorii de natură vor aprecia Jabal al-Lawz – regiune celebră pentru bogăția florei și a faunei. Pregătește-te, deci, pentru cea mai încântătoare drumeție din viața ta.

O altă atracție turistică de neratat este Podul Jumarat, lângă Mecca, de mare importanță religioasă.

Dumat al Jundal, un obiectiv turistic foarte important, este un oraș misterios fondat de asirieni, al cărui nume înseamnă Dumat al pietrei, Dumat fiind unul din fiii lui Ishmael. Este situat la doar 37 km de Sakaka, unde vei găsi și castelul Za’abal.

 

Dacă tot ești în Arabia Saudită, trebuie să vizitezi Mecca, cetatea sfântă a tuturor musulmanilor, unde poți vedea munții Safa și Marwa, piatra neagră sacră, Muntele Luminii și Marea Moschee.

Îți recomandăm să vizitezi și moscheea Jawatha, aflată la 12 km nord-est de Hofuf, dar și exotica cetate Meda’in Saleh, un superb sit arheologic pre-islamic înscris în patrimoniul UNESCO. De asemenea, o mare atracție o exercită pentru turiști moscheea Quba, considerată cea mai sfântă din Medina.

 

Tot în Arabia Saudită se află și ansamblul de stânci sculptate de la Shwaymus, foarte asemănătoare cu cetatea antică Petra, din Iordania, care îi va încânta pe amatorii de istorie.

Dacă, însă, preferi frumusețile naturale, te invităm în Parcul Raghadan.

După aceea, nu părăsi țara fără să fi călărit o cămilă prin deșert, ca un beduin, sau să fi savurat preparatele specifice din carne de miel sau pui, orez, iaurt și curmale și să fi intrat într-o cafenea tradițională.Pentru a gusta din plin viața locală, trebuie să știi denumirile celor mai consumate mâncăruri și băuturi: Kabsa, Quran, Mtaziz, Motabbaq, Masoob, Mandi, Arikah, Assidah, Haneedh și multe alte specialități regionale.

 

Pentru cumpărături, ai la dispoziție mall-urile ultramoderne din orașele mari, unde vei găsi și baruri și cluburi de noapte. În Arabia Saudită vei găsi numeroase centre comerciale moderne și bazaruri vechi, precum cel din Jeddah, port la Marea Roșie, unde vei găsi cu siguranță cadouri potrivite pentru cei dragi.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai ușor ajungi cu avionul, orașele mari având aeroporturi internaționale. În interiorul țării, ar fi bine să folosești tot avionul sau să închiriezi o mașină, pentru a ajunge la obiectivele turistice răspândite pe întreaga suprafață a țării.

 

Ce ar mai trebui să știi

Climatul este deșertic, cu zile toride și nopți geroase. În timpul Ramadanului, restaurantele închid la 4 dimineața pentru a servi Sahour, singurul fel de mâncare admis înainte de ziua de post, iar viața de noapte este frenetică, magazinele sunt redecorate în stil tradițional. Este ca un Crăciun pentru musulmani.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.