Hartă

Bilete de avion Scoția

Călătorind în Scoția, veți avea ocazia să observați o țară frumoasă cu priveliști minunate și cu urme ale unei lungi istorii zbuciumate. Unele zone ale țării sunt izolate, astfel că farurile singuratice sau ruinele fostelor biserici adaugă un plus peisajelor pitorești. Scoția este renumită pentru schimbările bruște ale vremii, dar acest lucru reprezintă un plus aici, pentru că Scoția fără ploaie ar fi doar pe jumătate impresionantă.

Ținut al munților și al lacurilor, Scoția își are capitala la Edinburgh. Catedrala Sf. Giles este simbolul orașului, un edificiu măreț în stil gotic. Pe străzile din împrejurimi pot fi observați scoțieni îmbrăcați în kilt, cântând melodii tradiționale la bine-cunoscutele cimpoaie. Castelul Edinburgh este o adevărată fortăreață care a fost dintotdeauna protejată cum se cuvine. Astăzi totuși, gărzile nu trebuie să se lupte pentru a-l apăra. În schimb, formează un comitet de primire pentru turiști din întreaga lume. Palatul Holyrood, un splendid castel în stil renascentist, reprezintă un alt punct de atracție pentru turiști.

Cel mai faimos lac al Scoției este cu siguranță Loch Ness. Lacul a devenit un important obiectiv turistic datorită consacratei legende care dăinuie și azi, a monstrului care trăiește în adâncimile lui. Ruinele castelului Urquhart, aflate pe unul din malurile lacului, păstrează urmele a peste 200 de ani de bătălii și asedii.

Indiferent unde te-ai afla în Scoția, e imposibil să nu dai peste cel puțin un castel. Aceste monumente dețin o atmosferă aparte și sunt emblematice pentru imaginea țării. Încântătoarele castelele arată precum decorul ideal al unei piese de teatru. Un astfel de edificiu este castelul Cawdor, care și-a făcut loc chiar și în literatură prin piesa lui Shakespeare, Macbeth.

Scoția este renumită mondial pentru cultul golfului și nenumăratele sale terenuri de golf. În acest sens, St. Andrews este un veritabil paradis al împătimiților de golf. Tot aici se află ruinele a ceea ce a fost cea mai mare catedrală din țară. Frumusețile arhitecturale ale acesteia se pot observa și astăzi. Puținul care a rămas dezvăluie impresionanta clădire care a existat odată.

Glasgow este cel mai mare și mai cosmopolit oraș al Scoției. Rar se văd aici cimpoaie și kilturi. Totuși, chiar și cele mai moderne străzi ale orașului au un aer tradițional. Catedrala Glasgow, emblematică pentru oraș, este o catedrală în stil gotic care păstrează un aer de demnitate și măreție. Strada Cannon este o zonă pietonală renumită pentru numeroasele magazine și centre comerciale unde poți cumpăra aproape orice.

Ospitalitatea oamenilor, istoria reflectată în impunătoarele construcții și peisaje pitorești sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vă rezervați biletele de avion și să vă plănuiți o vacanță deosebită pe teritoriul Scoției.

Imagini de Bruno Lévêque

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.