Hartă

Bilete avion Slovenia

Slovenia este o ţară care de-a lungul timpului a suferit unele modificări ca şi structură, făcând parte o bună perioadă din Iugoslavia.

După ce s-a desprins de Iugoslavia, Slovenia şi-a văzut de drum şi a început să se dezvolte şi să crească. Nu este o ţară foarte mare, însă este o ţară căreia i se potriveşte următoarea sintagmă: Esenţele tari se ţin în sticluţe mici.

Limba vorbită este slovena, însă şi cu limba engleză vă puteţi descurca mai ales în zonele turistice.

Chiar dacă coasta slovenă are puţin peste 45 kilometri, oraşele care se află la malul Mării Mediterane sunt puncte de atracţie datorită clădirilor vechi, a plajelor din apropiere şi  a apei excelente pentru înot.

Fiind oraşe cu deschidere la mare, în bucătăria de aici veţi întâlni o sumedenie de preparate din peşte sau fructe de mare asezonate cu condimentele specifice stilului mediteranean.

Un  vechi port la mare este oraşul Piran, un deosebit oraş care şi-a păstrat imaginea din trecut, cu străduţe înguste şi case vechi. Dacă ajungeţi aici, nu trebuie să rataţi o vizită la Acvariul Portoroz, acvariu care are porţile deschise tuturor categoriilor de vârstă şi care reprezintă o atracţie turistică importantă din această parte a ţării.

Cazările sunt pentru toate buzunarele, fiecare turist putând alege locul în care doreşte să îşi petreacă o vacanţă reuşită.

În toate oraşele şi aşezările de pe teritoriul ţării se regăsesc influenţele arhitecturale italiene şi austriece.

Capitala Ljubliana seamănă foarte mult cu Praga, însă la o scară mai mică. În oraş se găsesc toate elementele unei capitale, cu locuri deosebite de vizitat şi de petrecere a timpului. Este primitor în orice anotimp, dar dacă doriţi să vă petreceţi sărbătorile de iarnă aici veţi fi surprinşi de târgurile care au loc în acest sezon şi de haina de sărbătoare pe care o îmbracă oraşul. Ţara aceasta nu duce lipsă nici de staţiuni montane care sunt luate cu asalt de către turişti şi localnici în sezonul de iarnă. Pârtiile sunt excelente, iar numeroasele oferte atrag oamenii de la mic la mare.

Slovenia este recunoscută pe plan mondial la capitolul peşteri. Formaţiunile care s-au format pe teritoriul acestei ţări sunt adevărate opere de artă ale naturii, iar o excursie de o zi la una dintre ele va fi o experienţă inedită.

Considerat a fi unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume, Lacul Bled este cu siguranţă în topul preferinţelor turiştilor care vin să viziteze Slovenia.

Puteţi să vă plimbaţi pe lac cu vaporaşe, bărci sau chiar să închiriaţi un caiac pentru a vă plimba singuri şi pentru a simţi pulsul naturii. O mulţime de locuri aşteaptă să fie descoperite, mai ales în Alpii Iulieni atât de faimoşi datorită peisajelor pe care le oferă. Bucătăria slovenă este puternic influenţată de elementele culinare ale vecinilor săi. Pe lângă prepatele cu iz mediteraneean, veţi întâlni şi preparate tradiţionale precum piureul, mămăliga sau pogăcele.

Dacă aveţi timp să vă plimbaţi dintr-o parte în alta a ţării, veţi descoperi farmecul acestei ţări şi vă veţi putea bucura de diversitatea care este prezentă aici.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.