Hartă

Bilete avion Salonic

Salonic sau Thessaloniki - denumirea în limba greacă, este al doilea oraş ca mărime din Grecia, aflat în partea de nord a ţării.

Este o locaţie deosebită, la fiecare pas se întâlnesc urme ale civilizaţiilor care au trecut pe aici, ceea ce face ca pentru iubitorii şi pasionaţii de artă, cultură şi istorie, oraşul să fie o adevărată bijuterie.

În oricare parte a Salonicului veţi ajunge, o să întâlniţi cu siguranţă clădiri sau monumente impresionante, pieţe vechi prin care mişună turiştii sau temple care duc cu gândul la cărţile de mitologie greacă.

Turnul Alb este un important obiectiv turistic, mai ales că din vârful lui puteţi să observaţi oraşul şi împrejurimile, iar în depărtare se înalţă semeţ Olimpul - Muntele Zeilor. Cei mai mari artişti din Salonic şi Macedonia au expuse lucrările lor în cadrul Galeriei de Artă din Salonic, galerie care se află exact lângă turnul Alb, deci nu aveţi cum să o rataţi.

Tot în Salonic puteţi să vizitaţi casa în care s-a născut primul preşedinte al Turciei, Musatafa Kemal Atatürk.

Numeroase biserici vă stau la dispoziţie, însă cea mai veche şi interesantă dintre acestea este Biserica Sfântul Gheorghe. Cu pereţi groşi de 6 metri, o structură circulară şi mozaicuri superbe, biserica atrage mii de turişti anual.

Puteţi să achiziţionaţi un ghid de buzunar sau o hartă cu punctele turistice din Salonic pentru a vă face un plan de vizită. Oricum nu veţi reuşi să ajungeţi peste tot în doar câteva zile. Ideal ar fi să vă stabiliţi locurile pe care doriţi să le vizitaţi neapărat cu ocazia primei vizite aici şi astfel veţi avea un motiv bine întemeiat să vă întoarceţi în această destinaţie pentru a bifa şi restul atracţiilor turistice.

Plimbarea pe malul mării este o plăcere mai ales în zilele călduroase de vară. Dacă doriţi să luaţi o pauză puteţi foarte bine să vă opriţi la una dintre numeroasele terase sau restaurante pe care le găsiţi aici şi să vă relaxaţi ascultând marea.

Grecii sunt nişte oameni extraordinari, sociabili, zâmbăreţi, intră repede în vorbă cu turiştii, iar atitudinea lor adaugă un plus de savoare imaginii făcute asupra acestor meleaguri.

Trebuie neapărat să gustaţi din faimosul gyros sau unul dintre faimoasele deserturi greceşti - iaurt cu miere şi nuci, galaktoboureko sau baclava. Gustul lor vă va schimba ziua!

Aproape de mare sunt şi pieţele mai renumite din oraş Piaţa Aristotelis şi Piaţa Elefterias, unde la orele amiezii localnicii se adună cu mic cu mare la terase pentru a-şi savura cafeaua. În drumul spre Piaţa Aristotelis puteţi să vă opriţi la Forumul Roman, un loc care reprezenta inima oraşului şi unde astăzi au loc diferite evenimente.

Oraşul Salonic este un oraş universitar cu o mulţime de tineri şi studenţi, prin urmare viaţa de noapte este intens trăită, iar grecii ştiu cu siguranţă cum să se distreze. Perioada cea mai bună pentru a vizita Salonicul este de primăvara şi până toamna.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Salonic

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Salonic: Salonic.
Ellinair, Delta, Gulf Air, Transavia France, Olympic Air, KLM, transavia și Singapore Airlines au zboruri directe către Salonic.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Salonic este aprilie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.