Hartă

Bilete avion Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh este un bine-cunoscut port și stațiune din sudul peninsulei Sinai, Egipt. Este una din cele mai populare destinații de vacanță din lumea arabă. Totodată este și unul din cele mai frumoase locuri pentru scufundări și, în același timp, locul care oferă excursii de neuitat prin deșert.

Peninsula Sinai este o zonă destul de izolată, cu conformație muntoasă. Priveliștea formată din deșert, munți stâncoși și mare este una incredibilă și te face să crezi că ești pe o altă planetă.

Clima este în general aridă, caldă și uscată. De aceea, Sharm El Sheikh poate fi vizitat în oricare perioadă a anului. Stațiunea oferă condiții excelente pentru turiștii săi, de la serviciile all-inclusive și restaurante luxoase, până la posibilitățile de practicare a sporturilor. Există nenumăratele terenuri de golf, terenuri de fotbal sau tenis.

Totuși, una dintre principalele activități este scufundatul în Marea Roșie. Pasionații vor descoperi o lume plină de viață și culori. Strâmtoarea Tiran și reciful din parcul Ras Mohammed sunt printre cele mai bune locuri pentru scufundări din lume. Parcul Național acvatic Ras Mohammed este o veritabilă grădină de corali și nu numai, pentru că aici se află și toate viețuitoarele din Marea Roșie.

O altă activitate căutată este safariul prin deșert. Cu ajutorul unui jeep, puteți descoperi peisaje incredibile. Deșertul Sinai este uimitor și variat. Într-o excursie de acest fel, nu trebuie ratată o vizită la celebrul munte Sinai și mănăstirea Sf. Ecaterina. Mănăstirea este un grandios edificiu din piatră care s-a păstrat aproape intact în ciuda sutelor de ani care au trecut peste el. Se poate spune despre mănăstire că este o adevărată bijuterie, deoarece găzduiește, pe lângă moaștele Sfintei Ecaterina, o colecție impresionantă de manuscrise, opere de artă și documente istorice. Despre sacrul munte Sinai se crede că este locul în care Moise a primit cele zece porunci.

O aventură în deșert presupune și o întâlnire cu beduinii. Alături de ei se pot organiza plimbări cu cămilele și puteți să vă bucurați de o delicioasă cină tradițională.

Sharm El Sheikh este un loc de unde nu pleci fără să fi achiziționat câteva suveniruri. Centrele comerciale și tarabele împrăștiate prin stațiune își așteaptă clienții tot timpul. Naama Bay este un loc ideal pentru achiziționarea suvenirurilor. Aici se află cele mai multe magazine, baruri, restaurante și taverne cu specific pescăresc. O alegere deosebită o reprezintă sucul de guava, o băutură tradițională care se găsește în orice cafenea. Il Mercato este o altă zonă comercială, dar mult mai liniștită. Aici se află mai multe magazine de firmă, dar și magazine cu suveniruri.

Fiind cea mai populară și dezvoltată stațiune de la malul Mării Roșii, Sharm El Sheikh este locul care nu doarme niciodată. Are o viață de noapte vibrantă, cu discoteci, restaurante și cazinouri care așteaptă să le treci pragul.

Cea mai dinamică stațiune din lumea arabă își așteaptă vizitatorii în oricare anotimp, așa că nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion pentru o vacanță relaxantă, de neuitat.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Sharm El Sheikh

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.