Hartă

Bilete avion Strasbourg

Ce preferi, vinul sau berea? Medieval sau contemporan? Franţa sau Germania? Prin istoria lui germană şi franceză, vinurile alsaciene şi berile artizanale, casele sale medievale şi cartierul său modern cu instituţii europene, oraşul Strasbourg va fi pe gustul tău indiferent de preferinţe.

De făcut

Strasbourgul a avut o istorie zbuciumată, trecând de mai multe ori de la francezi la germani şi invers. Totuşi, după înfrângerea Germaniei, cele două ţări au devenit prietene şi partenere pentru o Europă Unită, iar Strasbourg, un oraş-cheie al UE.

Lasă-te purtat de toată această istorie de sute de ani pe străzile înguste şi pietruite, mărginite de căsuţe tradiţionale alsaciene de pe insula Grande Ile, înscrisă în patrimoniul UNESCO. Admiră apoi clădirile impunătoare din Cartierul german (Le quartier allemand) şi aşteaptă miezul zilei când orologiul astronomic al Catedralei îşi pune în mişcare figurinele, reprezentându-i pe cei 12 apostoli.

Strasbourgul este comparat cu Veneţia datorită sistemului său de canale pe râul Ill. Îmbarcheză-te într-o croazieră şi admiră zecile de poduri, navigând din “la Petite France” până la Cartierul European, simbol al prezentului paşnic al oraşului. Patru zile pe lună, Strasbourg-ul adăposteşte lucrările Parlamentului European. Grupurile organizate pot asista mai uşor la şedinţe, dar există şi un număr limitat de locuri pentru vizitatorii individuali.

După atâta plimbare, bucură-te de o masă tipic alsaciană într-un restaurant tradiţional – un winstub. Vinurile regiunii se întâlnesc cu carnea fragedă de cocoş în Coq au Riesling, iar berea cea mai bună din Alsacia este cea artizanală, a micilor producători locali.

După ce ai luat masa, poţi porni la cumpărături în Place Kleber. Apoi ia contact cu natura în Parc de l’Orangerie sau în Grădina Botanică, singur sau cu întreaga familie, alături de care te mai poţi duce la ateliere ştiinţifice sau spectacole pentru copii la Muzeul Zoologic sau Planetariul Observatorului.

Cum poţi ajunge acolo

Cel mai uşor ajungi la Strasbourg cu avionul, pe aeroportul din Strasbourg. O reţea modernă de autostrăzi leagă Strasbourgul de alte oraşe din Franţa şi Germania, iar cu noul tren TGV-Est ajungi de la Paris în două ore şi 20 de minute.

Când e cel mai bine să-l vizitezi

Alsacia beneficiază de patru anotimpuri. Cel mai agreabil anotimp în Strasbourg este vara, cu temperaturi medii de 24 grade Celsius. Sunt posibile ploi uşoare, deci ia-ţi o jachetă subţire la tine. În timpul iernii, temperaturile medii minime pot ajunge la un grad Celsius şi poţi avea parte de zăpadă. Merită, totuşi, să înfrunţi “frigul” ca să vezi târgul de Crăciun, cel mai vechi din Franţa.

Ce ar mai trebui să ştii

Nu întâmplător Strasbourg a fost ales să găzduiască Parlamentul European: se află la mai puţin de 400 de km de oraşe importante din cinci ţări: Paris, Milano, Bruxelles, Luxembourg, Munchen. Dacă preferi oraşele mai liniştite, Alsacia te primeşte în Colmar sau Mulhouse. Indiferent care e destinaţia ta, o vei descoperi la timp în maşina luată de la un centru de închirieri auto.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Strasbourg

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.