Hartă

Bilete avion Sydney

Chiar dacă nu este capitala Australiei, Sydney este cel mai mare oraş din această ţară. Nu trebuie să vă descurajeze zborul lung până acolo, deoarece în momentul în care păşiţi pe tărâmul australian veţi fi fascinaţi. Aeroportul se află în apropierea oraşului, drumul fiind foarte uşor de parcurs indiferent cu ce alegeţi să călătoriţi până în Sydney: tren, taxi sau autobuz.

Veţi întâlni oameni prietenoşi şi relaxaţi, plaje cu nisip fin, obiective turistice diverse, lume atât de diferită de tot ceea ce aţi experimentat până acum.

Puteţi vedea animale precum cangurul şi koala, despre care aţi citit în cărţi, le-aţi văzut doar în grădini zoologice sau în documentare.

Cea mai cunoscută şi vizitată atracţie turistică este Opera din Sydney, o clădire impunătoare datorită dimensiunii sale, dar şi formei interesante pe care o are. Şi dacă tot ajungeţi în zona aceasta, nu rataţi o vizită la Grădina Botanică Regală, unde cu siguranţă veţi pierde câteva ore bune. Panorama oraşului se poate admira de la Observatorul din oraş, unde aveţi la dispoziţie telescoape pentru a vedea în detaliu zonele care vă interesează, chiar şi Sydney Harbour Bridge, cu structura sa impresionantă, asta în cazul în care nu doriţi să îi alocaţi timp pentru o scurtă vizită.

Puteţi opta chiar şi pentru o plimbare cu barca din Portul Darling pentru a vedea o colonie de balene. În port veţi admira un mic glof, cu numeroase atracţii turistice şi o splendidă vedere la mare. Pentru amatorii de senzaţii tari şi adrenalină, o zi în parcul de distracţii Luna Park Sydney nu poate fi ratată. Acest parc a devenit emblematic pentru Sydney şi nu puteţi rata intrarea deoarece este sub forma unei feţe de clovn.

La doar câţiva kilometri de Sydney se află faimoasa plajă Bondi. Aici au loc diverse evenimente pe parcursul anului, iar printre cele mai populare se număra Carnavalul de Surf, care atrage surferi din toată lumea, Alergare pe nisip şi Celebrările de Crăciun şi Anul Nou.

Indiferent de perioada din an în care decideţi să vizitaţi oraşul Sydney, acesta are braţele deschise pentru orice tip de turist. În luna martie au loc concerte, în iunie are loc Festivalul de Film - un maraton al filmelor în 16 zile, iar unele se pot viziona sub cerul liber, pe plajă, în locuri special amenajate, iar în luna octombrie are loc Festivalul Culinar Internaţional, în cadrul căruia puteţi să gustaţi dintre cele mai diverse mâncăruri, la preţuri excelente.

Bagajul trebuie făcut cu grijă, fără prea multe lucruri inutile, deoarece o să aveţi nevoie de spaţiu la întoarcere, pentru toate suvenirurile cumpărate pentru cei de acasă.

Australienii sunt foarte stricţi cu ce aduc turiştii, în special mâncare şi alte lucruri care pot să intervină în mediul lor ambiental şi care pot produce un dezechilibru, aşadar evitaţi să puneţi în bagaj altceva decât haine, în caz contrar tot ce este considerat nepermis va fi reţinut la aeroport la intrarea în ţară.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Sydney

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.