Hartă

Bilete avion Ben Gurion Intl

Plaje cu nisip fin, apă albastră și caldă de Mediterană, baruri și restaurante care te așteptă să petreci până dimineață, mâncăruri cu arome orientale, centre comerciale moderne și bazaruri tradiționale dar și nenumărate oportunități de afaceri! Pentru toate acestea vino să vizitezi Tel Avivul!

De făcut

Pentru băi de soare, poți folosi oricare din cei 13 km de plajă din zona de vest a orașului. Pe lângă nisipul fin, plaja Gordon (cea cea mai faimoasă), îți oferă șansa de a învăța dansuri tradiționale în fiecare sâmbătă seară, în timpul verii. De la plaja, poți pleca într-o plimbare pe promenada Tel Aviv – Jaffa. Apusul de soare este spectaculos aici, iar numeroasele cafenele și restaurante te îmbie să le treci pragul.

Pentru copii îți recomandăm plaja Metzizim și parcul Hayarkon – denumit și ”plămânul verde” al orașului. Aici se găsesc: un parc acvatic, o grădină botanică, piste pentru biciclete, două mici grădini zoologice, un zid pentru iubitorii de alpinism și multe alte atracții.

Nicio vizită in Tel Aviv nu este completă fără o escapadă în vechiul Jaffa. Vei găsi aici cel mai vechi port din lume și un loc de întâlnire pentru numeroși artiști și designeri. De altfel, în ultimii ani, Tel Aviv-ul concureaza cu succes pentru un titlu de capitală a modei. Piețele importante cum ar fi Carmel și Levnisky trebuie incluse în vizită – mirodeniile, fructele și peștele uscat fac parte din oferta permanentă iar atmosfera este una extrem de animată.

Tel Aviv este cunoscut și drept capitala culturală a Israelului. Numeroase muzee, galerii de artă, teatre și săli de concerte te așteaptă să le treci pragul. Mergi la Eretz Israel Muzeum daca vrei să afli mai multe despre istori orașului și la Muzeul de Artă, pentru colecțiile permanente și temporare de artă veche și modernă.

Dacă după toate aceste vizite la plajă, muzee și parcuri nu ai obosit, orașul te invită la petrecere. Tel Aviv are reputația unui oraș cu o viață de noapte extrem de diversă. Cea mai potrivită zonă pentru cluburi este Portul din Tel Aviv dar și zona de sud, cu cluburi faimoase cum ar fi Haoma 17, Block Club sau Paradise Garage.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Tel Aviv fiind deservit de 2 aeroporturi, dintre care cel mai mare este Ben Gurion. De la aeroport în oraș se poate ajunge cu trenul, autobuzul sau taxiul. Există bineînțeles și birouri rent-a-car.

Este bine să îți programezi o perioadă mai mare de timp pentru formalitățile de la aeroport datorită măsurilor speciale de securitate care se aplică aici.

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Tel Aviv beneficiază de un climat mediteranean. Ca atare, verile sunt calde și secetoase iar iernile sunt blânde și fără zăpadă. Dacă nu-ți place căldura, evită începutul verii când sunt frecvente zilele caniculare iar dacă nu îți place ploaia, evită lunile de iarnă.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială în Israel este Shekelul și valuta cu cea mai mare convertibilitate este dolarul american. Cea mai eficientă metodă de a călători în Tel Aviv este transportul public – autobuzele sunt foarte populare. Îți recomandăm și închirierea unei biciclete de la cele peste 120 de stații de închiriere din oraș.

Cele mai ieftine curse către Ben Gurion Intl de la...

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.