Hartă

Bilete avion Tunisia

Tunisia se află pe lista locaţiilor incredibile de vacanţă. Ţara aflată pe continentul african are o istorie incredibilă, plaje minunate cu nisip fin, deşert cât vezi cu ochii, soare pe tot parcursul anului şi multe altele. O mulţime de popoare au poposit pe aceste meleaguri, fiecare punându-şi amprenta pe cultura, modul de viaţă şi istoria acestei ţări, făcând din Tunisia o destinaţie perfectă pentru vacanţă.

Zborul până în Tunisia nu durează mai mult de trei ore şi aveţi posibilitatea de a alege dintre cele mai bune oferte ale companiilor aeriene.

Tunis este capitala Tunisiei şi probabil primul oraş cu care veţi avea contact când ajungeţi în această ţară. Deşi oraşul este cel mai mare din ţară, are o structură destul de compactă, cu o multitudine de variante pentru a petrece timpul liber. Se află la o scurtă distanţă de aeroport, dar mijloacele de transport nu sunt o problemă. Tunis este împărţit în două zone: cea nouă şi cea veche. Ar fi recomandat să apelaţi la un tur organizat pentru vizitarea oraşului mai ales dacă sunteţi pentru prima dată în Tunisia.

Cartagina este al doilea mare oraş din Tunisia unde veţi descoperi urmele romanilor, fenicienilor şi punilor care şi-au lăsat amprenta prin clădirile specifice. Amfiteatrul Roman, Băile şi Parcul Arheologic sunt doar câteva dintre punctele turistice care atrag numeroşi vizitatori. Dacă sunteţi pasionat de cultură şi istorie, un alt oraş care trebuie vizitat este El Djem. Aflat în provincia Mahdia, acest oraş a fost construit pe ruinele romane ale oraşului antic Thysdrus. Amfiteatrul construit aici de romani este unul dintre cele mai impresionante din lume, ruinele sale păstrându-se în stare bună, impresionând turiştii prin arhitectura şi grandoarea sa. Ruine din vremea romanilor puteţi vizita şi în Sbeitla, un oraş unde istoria şi mitologia şi-au dat mâna.

Dacă aţi citit în cărţi despre Templele Minervei şi lui Jupiter, în acest oraş aveţi posibilitatea să le şi vizitaţi.

Istoria islamică a Tunisiei o descoperiţi în Kairouan, un oraş foarte important pentru lumea musulmană. Aici aveţi posibilitatea de a vizita o mulţime de moschei, însă cea mai importantă este Marea Moschee Sidi Oqba.

Desigur, Tunisia nu este doar ţara unde puteţi să vizitaţi ruine şi moschei. Este locul unde puteţi să experimentaţi senzaţii noi făcând excursii prin deşert, puteţi să vă aventuraţi la o plimbare cu cămila sau jeepul prin dunele de nisip sau să alegeţi excursii organizate care durează câteva zile şi care vă dau posibilitatea de a vă plimba prin ţară, descoperind astfel viaţa tunisienilor, obiceiurile lor şi modul de viaţă.

De vizitat sunt şi oazele de la poalele munţilor şi deşertul de sare, iar dacă doriţi ca vizita dumneavoastră să fie de relaxare, plajele Tunisiei sunt excelente pentru un astfel de concediu. Staţiuni precum Hammamet, Yasmine Hammamet, Port El Kantaoui, Skanes şi Tabarka îşi întâmpină turiştii cu oferte de cazare dintre cele mai variate, cu hoteluri luxoase, cu plaje cu nisip fin şi apă excelentă pentru înot şi scufundări.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.