Hartă

Bilete avion Torino

Italia are o mulţime de oraşe frumoase, fiecare cu specificul lui şi fiecare dintre acestea atrag vizitatori în orice perioadă a anului. Printre acestea Torino, un oraş din nordul ţării aflat la poalele Alpilor.

Ca şi mijloc de transport pentru a ajunge în Torino, avionul este cel recomandat. Aeroportul Internaţional Sandro Pertini se află aproape de oraş şi o linie feroviară face legătura între aceste două puncte.

În oraş aveţi la dispoziţie tramvaie, autobuze, biciclete, taxiuri sau chiar şi metrou pentru deplasarea eficientă, dar şi numeroase rute pentru a vizita zonele din apropiere. Din Torino puteţi ajunge cu uşurinţă în staţiuni montane, dar şi pe plajele Liguriei.

Oraşul pune la dispoziţie o mulţime de atracţii turistice, iar una dintre acestea este Muzeul Egizio, un muzeu în care se găsesc obiecte ale civilizaţiei egiptene antice. Este un loc foarte apreciat de turişti, mai ales că muzeul concurează cu cel din Cairo.

Centrul istoric al oraşului cuprinde clădiri precum Palatul Madama - una dintre reşedinţele familiei Savoy, Palatul Regal şi Mole Antonelliana. Cea din urmă este o clădire mare şi impunătoare, fiind aleasă ca şi emblemă a oraşului. În interiorul acesteia puteţi să vizitaţi Muzeul Naţional al Cinematografiei.

Numeroase biserici din Torino îşi deschid uşile credincioşilor şi turiştilor deopotrivă.

Pe dealul Turinese se află Biserica Superga, o biserică minunată care merită vizitată şi care, pe lângă interiorul său care impresionează, oferă peisaje extraordinare. Un alt locaş religios, de data aceasta o catedrală, este una dintre cele mai vizitate clădiri de acest gen din Torino şi asta deoarece Catedrala Sf. Ioan Botezătorul adăposteşte faimosul Giulgiu din Torino. Acest giulgiu este de fapt o pânză veche pe care se poate distinge urma unui corp, unii spun chiar că ar fi giulgiul cu care a fost acoperit Iisus. Oricum, Giulgiul din Torino reprezintă un subiect controversat în întreaga lume.

Pentru recreere după plimbările prin oraş aveţi la dispoziţie parcurile, care mai de care mai frumoase. Unul dintre ele iese în evidenţă datorită grădiniilor sale, fântânilor arteziene şi cetăţii medievale pe care puteţi să o admiraţi. Este vorba despre Parcul Valentino. Cafenele şi baruri găsiţi peste tot, în special în zona centrală, în pieţe şi uneori şi pe aleile ce duc în pieţe.

Dacă doriţi să ieşiţi în oraş pentru a lua cina, trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de rezervare la majoritatea localurilor, în caz contrar s-ar putea să nu aveţi loc. Mâncarea este foarte gustoasă, mesele includ preparate tradiţionale şi chiar dacă pe întreg teritoriul Italiei se mănâncă paste, modalitatea de prepararea şi reţetele diferă de la o regiune la alta şi chiar de la oraş la oraş.

Aşadar încercaţi pastele în Torino, iar printre cele mai apreciate şi comandate sunt agnolotti, cappelletti şi tortellini. Desertul de la finalul mesei nu trebuie să lipsească, mai ales că este vorba de ciocolată şi încheţată. Şi dacă optaţi pentru pizza este o alegere excelentă, având la dispoziţie o mulţime de variante.

Torino se poate vizita în orice perioadă a anului, dar fluxul de turişti este mai mare primăvara şi toamna.

Cele mai ieftine curse către Torino de la...

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.