Hartă

Bilete avion Tokio

Pregătiţi-vă bagajele pentru vacanţa în cel mai mare oraş al planetei, Tokyo. Capitala Japoniei este cel mai mare oraş din lume raportat la număr de locuitori. Este o metropolă care are atâtea de oferit încât câteva zile de concediu nu vă sunt suficiente, însă cu temele bine făcute de acasă, puteţi să acoperiţi o mare parte din atracţiile oraşului.

Cea mai bună perioadă pentru vizitarea oraşului Tokyo este primăvara, când temperatura este excelentă pentru plimbări. Verile sunt destul de calde, chiar caniculare uneori, iar iernile sunt blânde.

Dacă ajungeţi primăvara pe meleagurile nipone, atunci nu rataţi Festivalul Florilor de Cireş, atât de cunoscut în toată lumea datorită semnificaţiei sale, dar şi datorită faptului că oraşul îmbracă haine de sărbătoare formate din coroanele înflorite ale cireşilor, oferind vizitatorilor o experienţă unică şi extraordinară. Diverse evenimente sunt organizate în această perioadă, în special în parcuri, scopul final fiind de a admira una dintre minunăţiile naturii.

În Tokyo noul se îmbină cu vechiul, clădirile futuriste impresionează prin stilul şi grandoarea lor, iar cele tradiţionale vă duc cu gândul la Japonia de altădată, la istoria atât de veche a acestui ţinut, la samurai şi gheişe, la spiritualitatea şi conduita exemplară a acestui popor.

Printre atracţiile turistice se numără piaţa de peşte Tsukiji, unde oamenii merg cu noaptea în cap pentru a prinde licitaţiile de peşte viu. Nu în fiecare zi este permis accesul turiştilor la astfel de licitaţii, prin urmare recomandarea este ca în prealabil să verificaţi dacă acest lucru este posibil. Neapărat trebuie să gustaţi sushi, deoarece este un preparat tradiţional şi nu se compară cu cel mâncat în alte locuri.

Dacă aţi vrut vreodată să faceţi karaoke, dar din cauză că vă era ruşine de cei prezenţi aţi renunţat la această idee, ei bine, în Tokyo găsiţi locuri unde puteţi să vă îndepliniţi această dorinţă, fără a risca să vă întâlniţi cu cineva cunoscut.

Palatul Imperial, Muzeul Sumo, cartierul Asuka - unde se află unul dintre cele mai vechi temple budiste, sunt câteva atracţii turistice care se pot vizita gratuit.

Tokyo vă pune la dispoziţie tururi pentru diverse obiective, iar printre acestea este şi un tur oferit de voluntari, pentru care nu trebuie să plătiţi nimic.

Turnul Tokyo vă duce cu gândul la Paris, la Turnul Eiffel, însă să ştiţi că îl depăşeşte ca şi înălţime. Dacă vă încumetaţi să ajungeţi pe platforma amenajată la 250 m, puteţi admira panorama oraşului, iar dacă aveţi noroc de vreme bună, în depărtare puteţi observa simbolul Japoniei care se înalţă semeţ, Muntele Fuji.

Tokyo este plin de parcuri şi grădini verzi, toate amenajate cu bun gust. Cel mai frumos loc verde pe care îl puteţi vizita în Tokyo atât ziua, cât şi noaptea, este Grădina Chinzan-So, unde găsiţi elemente budiste, decoruri elegante, dar şi o mulţime de restaurante unde se poate servi masa. Chiar dacă oraşul este aglomerat, turistul poate fi surprins de liniştea pe care unele zone o oferă.

Cultura şi istoria sunt la tot pasul, tradiţiile sunt respectate şi sunt adânc înrădăcinate în conduita japonezilor, iar Tokyo, pe lângă faptul că este capitala ţării, este şi un important centru economic, cultural şi politic, iar dacă l-aţi ales ca şi destinaţie de vacanţă veţi fi pe deplin impresionaţi.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Tokio

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.