Hartă

Bilete avion Venezuela

Ai visat mereu să vezi America Latină, la un safari în jungla Amazonului sau la o drumeție în Anzii Cordilieri? Ei bine, le poți avea pe toate, plus scufundări, windsurfing istorie, cultură și o insulă din Caraibe, într-o singură țară din nordul Americii de Sud, Venezuela.

 

De făcut

Turiștii poposesc mai întâi în capitala Caracas, o metropolă modernă cu gastronomie variată, viață culturală efervescentă, distracții nocturne palpitante, muzee de calitate.

 

A doua atracție turistică importantă e cascada Angel – cea mai înaltă din lume (978 metri).

Mai poți vizita Colonia Tovar – o bucățică de Germania – în munții din vestul Caracasului, fondată în secolul XIX de coloniști din Pădurea Neagră, sau Coro – o așezare colonială de la Marea Caraibilor înscrisă în patrimoniul UNESCO, în mijlocul unui parc național cu dune imense – totodată un loc excelent pentru windsurfing.

 

În rezervația Cuare, admiră Parcul Național Morrocoy, cu fascinantele specii de înaripate.

Asistă la un vechiul dans ceremonial al celor 100 de artiști mascați în diavol din San Francisco de Yare (Dansatorii Diavolului), la sud de Caracas.

Raiul iubitorilor de vânătoare este lângă La Guaira, iar pescarii amatori sunt invitați în delta fluviului Orinoco.

 

Alte obiective interesante sunt locuințele lacustre din Maracaibo (Mica Veneție), Muntele Roraima, inspirația lui Conan Doyle pentru “O lume dispărută”.

Tot aici găsești Mucumbari, tramvaiul cu cel mai lung (13 km) și mai înalt (4765 metri) traseu din lume.

 

Dacă îți plac drumețiile, alege Anzii sau Podișul Guyanelor – de 3000 metri înălțime.

Există numeroase comunități indigene, care încă mai trăiesc după tradiții străvechi în inima junglei –Guahiba, Yanomami, Yekwana, Baniva, Piapoco –și Warao, în delta fluviului Orinoco.

Poți alege un safari pentru a vedea animalele și păsările tropicale din jungla amazoniană –cea mai mare pădure tropicală din lume.

 

Pentru cumpărături, ai la dispoziție mall-urile din orașele mari, dar și magazinele fără taxe vamale din Isla Margarita, iar pentru viața de noapte îți recomandăm cluburile din marile orașe.

 

Savuroasa bucătărie locală are influențe africane, dar și europene (spaniole, italiene și franceze). Datorită abundenței de apă dulce și sărată, mâncărurile tradiționale au la bază peștele și fructele de mare. Totuși, multe preparate sunt din cereale, iar unele conțin cocos.
Alte tipuri de carne consumate frecvent sunt jambonul, vita și carnea de capră.

 Gustă clătitele cachepa, arepa – tipica prăjitură de grâu –și casabe – celebra pâine venezueleană de yucca.

Hallaca se gătește de Crăciun pentru tot anul și e foarte consistentă, deoarece conține trei feluri de carne, capere, măsline și stafide, toate învelite în aluat și frunze de patlagină.

Mergi în Chivo al Coco, pe coastă, pentru a savura faimoasa carne de capră gătită în lapte de cocos.

 

Cum se poate ajunge acolo?

Venezuela are 65 de aeroporturi, din care 11 internaționale și un sistem feroviar intern limitat, suplimentat de transportul rutier și, în orașele mari, de metrou.

 

Ce ar mai trebui să știi

Anotimpul secetos (decembrie-mai) este ideal pentru vizitarea țării, dar, pentru a nu rata obiectivele turistice importante din zonele umede, e mai bine să vizitezi țara în anotimpul ploios.

De Crăciun, de Paște și în timpul Carnavalului (o săptămână înainte de “Miercurea Cenușii”, sărbătoare care poate pica între 4 februarie și 10 martie), locuitorii pleacă în vacanță, deci cu greu găsești bilete de avion și cazare.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.