Hartă

Bilete avion Valencia

Îți place „paella”? Sau vrei o bătaie cu roșii pe stradă? Hai la Valencia!

Situat pe malul Mediteranei și având aerul de oraș mic deși este al treilea din Spania, Valencia te așteaptă cu câteva muzee dar mai ales cu mâncăruri delicioase, plaje însorite, cafenele, prețuri mici și distracții unice.

De făcut

Poți începe cu centrul vechi al Valenciei, din Plaza Ayuntamiento, continuând cu catedrala Valenciei, Basilica Virgen de los Desemparados, Mercado Central (piața centrală), Lonja de la Seda și Biserica Santos Juanes. Există și tururi organizate, care ating în plimbare majoritatea clădirilor interesante ale orașului. Dacă este joi, pe la prânz încearcă o vizită la Tribunal de Las Aguas, o tradiție de un mileniu faimoasă pentru judecățile publice rapide.

Dintre cele 34 de muzee ți-am recomanda mai ales pe cel al ceramicii (Museo Nacional de Cerámica), pe cel de artă (Museo de Bellas Artes San Pío V) și pe cel de fotografie MuVIM.

Complexul Ciudad de las Artes y las Ciencias, include cinci elemente printre care și un muzeu interactiv al științei (Principe Felipe), cel mai mare acvariu din Europa cu mai bine de 500 de specii marine (Oceanográfico) și un centru Imax de proiecții digitale.

Pentru cei în căutarea relaxării, indicăm gradinile Turia și chiar parcul național Albufera, o zonă ferită de civilizație și protejată de intervențiile omului, situată la aproximativ 10 kilometri de oraș.

Doritorii de plajă vor avea amintiri frumoase vizitând zona portului, promenada și plaja din Valencia, dar pentru o plajă mai sălbatică recomandăm El Saler, situat chiar lângă parcul național Albufera.

Pentru familii și doritorii de distracții unice, grădina zoologică din Valencia (Bioparc) oferă senzații interesante prin lipsa barierelor vizibile de protecție, oameni fiind practic imersați în habitatul animalelor. O atracție recentă dar care figurează în primele locuri în topul preferințelor, sunt jocurile de tip „room escape” (Clue hunter, X-Door).

Valencia știe să se distreze și dovada o reprezintă festivalurile La Tomatina și Las Fallas. În ultima zi de miercuri din august, la numai 30 de kilometri de oraș, are loc celebra bătaie generală cu roșii, La Tomatina.

Las Fallas este un alt festival care include o paradă a unor păpuși gigantice, create după chipul și asemănarea unor personaje istorice, politicieni, dar și din desenele animate. Parada se încheie prost pentru respectivele păpuși, ele fiind arse în focuri uriașe, stradale, spre deliciul publicului.

Valencia se mândrește de asemenea cu inventarea paellei, precum și a băuturii numită Horchata. Ambele pot fi savurate în nenumăratele restaurante pitorești din oraș sau din port.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, Valencia fiind deservită de aeroportul Manises. Aeroportul este conectat de oraș prin autobuze și trenuri regulate (aprox. 15-20 minute între ele). Există și posibilitatea de a călători cu taxi-ul sau de a închiria o mașină.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Valencia este mai liniștită în lunile aprilie și mai dar clima o face atractivă din primăvară până în toamnă. Festivalul „Las Fallas” dă practic startul sezonului de plajă.

Ce ar mai trebui să știi

Ca orice oraș turistic serios, Valencia oferă o cartela de călătorii "Valencia Tourist Card" care, pe lăngă accessul nelimitat la transportul în comun, îți oferă acces gratuit (sau cu preț redus) pentru multe dintre atracțiile orașului.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Valencia

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.