Hartă

Bilete avion Vietnam

Mai bine de zece milioane de vehicule pe două roți circulă pe drumurile acestei țări în fiecare zi. Au și unde pentru că de la nord la sud țara măsoară nu mai puțin de 1650 de km adică aproximativ distanța de la Londra la Roma sau de la New York la Miami. Hai și tu într-o călătorie prin Vietnam!

De făcut

Vietnamul a devenit relativ recent o destinație turistică cunoscută și asta mai ales datorită stațiunilor turistice noi dezvoltate în zona de coastă. Una din cele mai populare destinații de aici este orașul Ha Long cu ale sale insule declarate sit UNESCO.

Tot în zona de coastă, dar ceva mai la sud, se află orașul Hue, fosta capitală imperială.

Poți vizita aici fostul palat regal dar și alte monumente importante ca mormintele împăraților Minh Mạng, Khai Dinh sau Tu Duc și pagoda Thien Mụ. Orașul este totodată, în mod neoficial, capitala bucătăriei vietnameze așa că încearcă supa canh chua (o supă ușor acrișoară), com tam (o mâncare pe bază de porc), bahn seo (un fel de plăcintă ce poate fi umplută cu legume sau amestecuri pe bază de carne) sau poate desertul che (o budincă cu fructe și fasole).

O vizită în Vietnam nu ar fi completă fără a merge și la Ha Noi. Chiar dacă orașul a trecut prin războaie distructive, încă mai păstrează câteva clădiri istorice cum ar fi Pagoda pe un Stâlp, Templul Literaturii, Citadela Ha Noi sau Mausoleul Președintelui Ho Chi Minh.

Dacă ești iubitor de natură, Vietnamul are multe de oferit. Mergi să vizitezi Insula Cham, inclusă pe lista UNESCO a rezervațiilor de importanță mondială sau parcul național mai puțin cunoscut, Cuc Phuong, renumit pentru multiplele puncte de observare a păsărilor.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu se ajunge în Vietnam cu avionul. Țara este deservită de nouă aeroporturi internaționale așa că alege-l pe cel mai aproape de locația pe care urmează să o vizitezi. Pentru a călători în interiorul Vietnamului, poți folosi cursele aeriene interne, trenul (rețeaua de căi ferate e relativ bine dezvoltată) sau autobuzul. Datorită numeroaselor râuri, ai și opțiunea de a alege transportul fluvial.

Ce ar mai trebui să știi

Moneda oficială a țării este Dongul vietnamez. Pentru a îți petrece vacanța în Vietnam ai nevoie de viză turistică ce se acordă pentru o perioadă de 15 zile. Aceasta se poate obține direct de la ambasada din București iar dacă dorești să petreci o perioadă mai lungă de timp în Vietnam, trebuie să informezi de la bun început ambasada, deoarece viza nu se poate prelungi odată ajuns în Vietnam. Nu uita să închei o asigurare de sănătate pentru toată perioada sejurului și să faci vaccinurile de rigoare contra malariei, febrei tifoide sau a altor boli specifice zonelor tropicale.

Vietnamul are o climă tropicală, caracterizată prin mult soare, ploi abundente, cu două sezoane: unul mai rece și uscat ce durează din noiembrie până în aprilie și altul cald și umed ce durează din mai până în octombrie. Temperatura medie anuală se situează între 22ºC și 27ºC, dar de obicei vremea diferă de la nord la sud, între șes și munți. Așadar, cel mai bine e să vizitezi partea nordică cum ar fi Hanoi sau Sapa – din octombrie și până în decembrie, partea de coastă, de la Hue la Nha Trang – din ianuarie până în iulie iar Saigonul și Delta Mekongului – din noiembrie până în februarie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.