Hartă

Bilete de avion Verona

Verona este unul din cele mai cunoscute orașe italiene datorită tragicii povești de dragoste a lui Shakespeare, Romeo și Julieta. În jurul acestei povești s-a dezvoltat ceea ce azi este un adevărat oraș al îndrăgostiților.

Casa Julietei, cu celebrul balcon descris în opera shakespeariană, este poate cel mai cunoscut loc din Verona și cel mai vizitat. Interiorul casei găzduiește un mic muzeu cu obiecte antice valoroase. Statuia Julietei prezintă un alt interes, deoarece se spune ca dacă-i atingi sânul drept, vei avea noroc în dragoste.

Să nu uităm totuși că Verona se află pe teritoriul fostului Imperiu Roman. Astfel, orașul găzduiește urme ale civilizației antice. Asemenea locuri sunt Teatrul Roman, în apropierea dealului San Pietro, sau Arena Romană din Piața Bra. Aici au loc nenumărate spectacole datorită acusticii nemaiîntâlnite ale așezământului

Castelul Vechi este o fortificație cu o deosebită importanță istorică. În Evul Mediu a servit atât ca scut de apărare împotriva asediilor, cât și ca reședință a conducătorilor orașului. Astăzi, castelul devenit muzeu, adăpostește statui și sculpturi medievale.

Bazilica San Zeno Maggiore este demnă de vizitat pentru stilul său arhitectural. Fațada, frescele sau tavanul edificiului exprimă stilul nordic romanic.

Plimbările pe străzile Veronei emană un aer elegant și romantic. Acest lucru se poate simți și în boema Piață dei Signori, în care se află statuia poetului Dante. În apropierea acestei piețe se află Cavourile Familiei Scaligeri. Aceste monumente în stil gotic exprimă prin măreția lor puterea pe care această familie a deținut-o în Verona în Evul Mediu.

Pentru o panoramă superbă asupra orașului, nu puteți rata turnul Lamberti. A fost construit cu scopul de a observa împrejurimile și de a avertiza în caz de incendiu, iar astăzi vegheaza asupra centrului istoric al orașului.

Piațe delle Erbe este un loc care freamătă de energie și culoare. Este locul în care în perioada romanilor aveau loc cursele de cai. Astăzi aici veți găsi artiști deghizați în personaje din operele shakespeariene, statuia Fecioarei din Verona și o piață cu legume, fructe și alte bunătăți.

Între Piața Bra și Piața delle Erbe se află Via Mazzini, cea mai comercială stradă a orașului, ideală pentru împătimiții de shopping. Aici se află magazine ale celor mai mari firme italiene. Străzile care conectează piețele sunt împânzite de cafenele și restaurante, iar gurmanzii pot încerca diversele preparate din carne de cal, aceasta fiind o specialitate locală.

Iubitorii de natură se pot delecta în grădina Giusti. Stilul acesteia aparține perioadei renascentiste, iar statuile și fântânile se îmbină armonios cu decorul.

Un oraș fascinant, care emană dragoste la tot pasul, Verona își așteaptă vizitatorii în oricare perioadă a anului. Nu vă rămâne decât să vă rezervați biletele de avion și să plănuiți o escapadă romantică într-unul din cele mai frumoase orașe italiene.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Verona Internaţional

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.