Hartă

Bilete avion Varşovia-Chopin

Fostă reședință regală, cu o istorie și o arhitectură copleșitoare, Varșovia te așteaptă în inima Poloniei, pe malul Vistulei.

De făcut

Cea mai importantă atracție turistică este centrul istoric vechi, înscris în patrimoniul UNESCO în 1980, un ansamblu de clădiri medievale restaurate după modelul original în care vei găsi magazine cu articole tradiționale și cele mai bune restaurante cu specific local.

Orașul se poate vizita fie pe jos, fie cu autobuzul turistic; fluviul Vistula este străbătut zilnic de vaporașe și iahturi, cu care puteți naviga.

Ca muzee, recomandăm Casa Chopin, Muzeul Național, Muzeul Revolteiși citadela fortificată.

Pe amatorii de parcuri îi invităm în Oranjeria Wilanow, Grădina Zoologică, Grădina Botanică și în celebrul Parc Lazienski. Cel mai vechi parc public al Varșoviei, Grădina Saxonă, se află la 10 minute de mers pe jos de centrul vechi. Vara, parcul regal Baths, construit în secolul XVII, este scena concertelor de pian în cinstea lui Chopin. Acesta se află spre sud, pe Ruta Regală, la 3 km de centrul vechi.

Castelul regal se vizitează în doar 3 ore. Fostă reședință a monarhilor polonezi în secolele XVII și XVIII, castelul aparține acum patrimoniului UNESCO și este perfect restaurat și vizitabil.

Puteți ajunge în capitala culturală a Poloniei, Cracovia, în croazieră pe Vistula sau cu trenul. În foarte multe locuri, cultura și istoria evreiască rezonează cu cea a orașului. Cele mai bune exemple sunt teatrul evreiesc și pitoreasca stradă Próżna. Aici, paginile tragice de istorie ale Varșoviei sunt intens comemorate.

Amatorii de călătorii în timp pot încerca un tur cu autoturismul socialist polonez original, prin înscrierea la turul „Adventure Warsaw”, care îi duce din cartierul antebelic Praga în Varșovia socialistă. Există și un tur de noapte pentru turiști. Iubitorii de distracții nocturne și clubbing îl vor aprecia fiindcă vor descoperi astfel cele mai bune pub-uri și baruri. Trebuie reținut că aici cluburile închid în zori.

Polonezii gătesc preparate savuroase si consistente. Pe lângă bigos și supa zur, alte feluri tradiționale sunt: supa barszcz cu ciuperci, uszka - gogoși cu ciuperci, varza cu ciuperci, „pierogi" - găluște care pot fi umplute cu orice, de la carne la brânză sau varză, găluștele dulci cu mac, diverse produse de patiserie. Bucătăria poloneză este renumită și pentru rafinamentul în prepararea peștelui, care se gătește in nenumărate feluri. O delicatesă pe bază de pește este crapul cu sos de legume, stafide si mirodenii – servit cu vin sau bere.

Cum se poate ajunge acolo?

Aeroportul internațional Frederic Chopin este cel mai mare din țară și este legat de Varșovia prin rețeaua de metrou, dar și prin autobuze regulate, trenuri și taxiuri. Există, bineînțeles, și birouri de închirieri auto.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Varșovia are o climă continentală cu ierni friguroase și veri calde. Primăvara și toamna te vei bucura de temperaturi optime pentru vizitarea orașului.

Ce ar mai trebui să știi

Cel mai eficient călătorești cu metroul, dar poți alege și trenul urban sau regional, transportul public rutier sau bicicleta.

Un eveniment cultural important este Festivalul anual de Film din Varșovia, ce are loc în octombrie. Filmele rulează în limba originală cu subtitrări în poloneză, la cinematografele Kinoteka (Palatul de Știință și Cultură), Multikino la Golden Terraces și Kultura.

Moneda națională a Poloniei este zlotul polonez. Case de schimb există peste tot în oraș, în special în centrul vechi.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Varşovia-Chopin

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.