Hartă

Bilete avion Vancouver

Un cartier chinezesc, un parc splendid, zgârie-nori, Oceanul Pacific, munți înalți, o insulă, sute de hectare de spații verzi, secole întregi de istorie… pe scurt, trebuie neapărat să ajungi în Vancouver! Vancouver, sau Van, pentru cei apropiați, orașul canadian de pe Coasta de Vest, pe țărmul Pacificului, este cel mai mare oraș din Columbia Britanică. Cu circa 700 000 locuitori și construit după modelul lui San Francisco, a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarnă în februarie 2010.

De făcut

Enormul Stanley Park, de 400 ha, care mărginește centrul orașului și este înconjurat de Pacific aproape în totalitate, a fost numit cel mai bun parc al lumii de TripAdvisor în 2014. Bucură-te, deci, de faleză, de traseele de drumeție, lacurile, plajele și locurile de joacă pentru copii pe care le vei găsi aici.

Amatorii de muzee au de ales între Muzeul Maritim, Muzeul de Antropologie, Muzeul orașului Vancouver, Galeria de Artă, Muzeul Poliției, Galeria de Artă a Coastei de Nord-Est Bill Reid sau Muzeul Biodiversității Beaty. Încearcă și vechea moară Hastings( Old Mill Hastings Museum), Roedde House Museum, unde trebuie să încerci ceaiul și vizita de duminică, minunatul Acvariu sau expoziția de stâlpi totemici din Stanley Park, acolo unde a locuit un trib de indieni americani.

Iubitorii de activități în aer liber sunt invitați și la pescuit, scufundări, golf (în parcul Fraserview) și plimbări în caiac sau canoe. Te poți pierde în Parcul Queen Elizabeth, poți admira Podul Lion’s Gate(copia lui Golden Gate din San Francisco) și poți merge pe Podul Capilano, suspendat la 137 m deasupra râului Capilano. Asistă la o piesă de teatru în aer liber în Varner Park, alege o croazieră spre Alaska sau condu pe autostrada Sea to Sky.

Iubitorii de cluburi și baruri se vor bucura de o viață de noapte intensă aici, mai ales în vestul orașului, unde se dansează până dimineața pe aproape orice gen de muzică.

Pentru a gusta din plin specificul local, nu rata sandvișurile cu carne afumată, pateul chinezesc și trempette, clătitele cu sirop de arțar.

Nu pleca fără o tură în cartierul chinezesc, o sesiune de shopping pe Kitsilano West 4th Avenue, unde vei vedea cele mai bune magazine de modă, articole sport sau unicat și restaurante excelente. Cu feribotul se poate ajunge pe Insula Vancouver. Tot de neratat este panorama orașului la 360° din Turnul Vancouver Lookout.

Cum se poate ajunge acolo?

La Vancouver se poate ajunge din Europa cu avionul, cu două escale: prima pe coasta de Est a Oceanului Atlantic, a doua pe cea de Vest, în Canada.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Ideal este să vizitezi Vancouver primăvara (între lunile martie și mai) sau toamna, în septembrie-noiembrie, când vremea este mai bună și poți găsi camere de hotel mai ieftine. Vara este cel mai popular anotimp pentru activități în aer liberdar primăvara poți vedea superbii cireși japonezi înfloriți.

Ce ar mai trebui să știi

Cel mai eficient călătorești cu metroul, dar poți alege și autobuzul, bicicleta, autobuzul maritim Seabus sau feribotul. Dacă mergi iarna, poți vedea un meci de hochei pe gheață. Echipa locală se numește Vancouver Canucks.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Vancouver

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.