Hartă

Bilete avion Zaragoza

Vrei să fii martorul unor civilizații și culturi din cele mai diverse zone și secole, conviețuind de minune pe 1100 km2 în nord-estul Spaniei?

Vizitează al cincilea oraș ca mărime din Spania, capitala Aragonului, Zaragoza, stăpânit de arabi între anii 714 și 1118, a cărui istorie diferă de cea a reședințelor maure din Andaluzia. Descoperă, așadar, cele patru culturi din această urbe a diversității: Zaragoza romană, creștină, maură și evreiască.

De făcut

Din perioada romană putem admira Foro, Murallas, Puerto Fluvial, Teatro Romano și Termas de Caesaraugusta. Multe din aceste vestigii fiind descoperite recent, sunt înconjurate de clădiri moderne.

La Seo, catedrala construită la 400 de ani de când orașul a fost smuls de sub stăpânirea arabilor și devenită reședință episcopală în 1318, domină partea estică a Zaragozei și prezintă un amestec inedit de stiluri arhitectonice, de la gotic la mudejar și la barocul spaniol.

Un alt lăcaș de cult renumit este Basilica de Nuestra Senora del Pilar, un nou amestec de stiluri și materiale, construită în jurul legendarului stâlp pe care Fecioara Maria i-ar fi apărut Sfântului Iacob în anul 40.

Din perioada stăpânirii arabe, vizitează musallah – o moschee intimă, adevărată bijuterie a arhitecturii maure.

Iubitorii de muzee au de ales între palatul fortificat La Lonja de Mercaderes, Museo de Tapices de la Seo și Palacio de la Aljaferia, la 3km vest de cartierul vechi. Serile călduroase le poți petrece pe malul Ebrului, savurând o sangria sau un vin aragonez (Somontano, Cariñena, Lecera sau Valle de Jalón) sau răcorindu-te în preajma cascadelor din superbul parc natural Monasterio de Piedra.

Partea modernă a orașului, cea vestică, se remarcă prin noua infrastructură realizată pentru Expo 2008, legată astfel de centru prin grădini și alei de aproape 3 km și o telecabină. Dintre clădirile propriu-zise ale Expo 2008, poți admira Turnul de Apă și Aquarium-ul, probabil cel mai mare din Europa.

Pentru a gusta din plin farmecul regiunii, încearcă bucătăria aragoneză la restaurantul La Tertulia Taurina, din orașul vechi, între multiculturala Plaza del Portillo și splendida arenă de coride Plaza de Toros de la Misericordia. Nu rata nici "El Casco Viejo" și numeroasele baruri din zonă pentru tapas – aperitivele tipice Spaniei. În restaurante, încearcă neapărat borrajas, o legumă care crește doar în Aragon și se servește de obicei cu ulei de măsline.

Amatorii de distracții nocturne vor fi fascinați de numeroasele cluburi, dar și de terasele din Plaza de San Francisco, Paseo de Sagasta și parcul Primo de Rivera, unde pot asista la spectacole muzicale live.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, până în aeroportul Zaragoza, situat la 16 km de oraș și la 270 de km de Barcelona și 262 de km de Madrid. De la aeroport poți folosi mai multe mijloace de transport pentru a ajunge în oraș: autobuz, taxi sau închiriind o mașină.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Cele mai bune perioade pentru a vizita Zaragoza sunt primăvara (1 aprilie -15 iunie) și toamna (septembrie - octombrie), când are loc festivalul Fiestas del Pilar.

Ce ar mai trebui să știi

Accesul la internet se poate gratuit în multe locuri și hoteluri din Zaragoza. În locurile publice aglomerate (piețe, obiective turistice), se recomandă să fiți atenți la hoții de buzunare.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Zaragoza

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.