Hartă

Bilete avion Dublin

Ce au în comun George Bernard Shaw și Oscar Wilde? Dar Colin Farrell și U2? Dar Dracula cu toți cei dinainte? Toți sunt nativi irlandezi care s-au afirmat în Dublin.

Și Dracula? Dracula, nu. Bram Stoker, da!

De făcut

Turul orașului ar trebui să înceapă cu castelul din Dublin, construit pentru apărare la începutul mileniului trecut și străjuit de râul Podle. Urmează Catedrala Sf. Patrick, Colegiul Trinity (unde poți vedea un manuscris din anul 800 AD), precum și podul Ha'penny, unde toți turiștii se simt mai fotogenici. În Dublin există și podul O'Connell, faimos prin faptul că este mai mult lat decât lung.

Pentru muzee, în afară de Muzeul Național al Irlandei, Muzeul de Arheologie și Muzeul de Istorie Naturală, îți sugerăm și Little Museum of Dublin, care te va introduce în istoria orașului în doar o jumătate de oră. Cum pare a fi la modă să fii la închisoare, te invităm și la Kilmainhaim Gaol, o veche pușcărie cunoscută pentru tratamentul (rău!) aplicat prizonierilor.

Dublin se mândrește cu cel mai mult spațiu verde pe cap de locuitor dintre capitalele europene, deci ar trebui să vizitezi și un parc. Poți începe cu parcul Phoenix, unde există atât grădina zoologică a Dublinului, o ceată de cerbi lopătari și căprioare în libertate, cât și reședința Președintelui Irlandei. Alte zone verzi ar fi Parcul Herbert, Parcul St. Stephen și Grădina Botanică a Dublin-ului.

Zonele principale de shopping ale Dublinului se află situate în jurul străzilor Grafton, respectiv Henry, la distanță egală de podul O'Connell și respectiv 15 minute între ele, pe jos.

Dublin oferă multe spectacole de muzică și dansuri tradiționale în teatre, în pub-uri și pe străzile orașului. Un show modern poate fi vizionat la Bord Gais Energy Theatre iar dacă stai bine cu nervii (și ai peste 12 ani), poți încerca un show cu Dracula, la Secret Castle of Magic.

Nu uita de fabrica Guiness și distileria Old Jameson, care pot fi vizitate. Încearcă și alte beri irlandeze tradiționale precum și specialitățile culinare "fish and chips", "Irish stew" și "black pudding".

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai simplu este cu avionul, bineînțeles. Aeroportul internațional din Dublin este situat la 10 km nord de oraș și este legat de centrul acestuia prin autobuze regulate, autocare și taxiuri. Există bineînțeles și birouri de rent-a-car (închirieri auto).

Când e cel mai bine să-l vizitezi?

Dublin își așteaptă turiștii cu festivaluri și petreceri în special vara, dar trebuie să îți iei și haine de ploaie oricum. Pentru evitarea aglomerației încearcă lunile mai și septembrie.

Ce ar mai trebui să știi

Există două tipuri de carduri turistice: "Leap card" pentru transportul urban și "Dublin Pass" care oferă reduceri și gratuități la vizitarea atracțiilor orașului, inclusiv transport gratuit de la aeroport. O reducere suplimentară se poate obține la achiziționarea acestor două carduri simultan.

Există mai bine de 40 de stații de închiriat biciclete în Dublin și o rețea pe măsură de piste și indicatoare pentru cei care vor să experimenteze orașul într-un mod ecologic.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Dublin

Întrebări frecvente

Există un aeroport în Dublin: Dublin.
Delta, KLM Cityhopper, Transavia France, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand și Air Namibia au zboruri directe către Dublin.
Cea mai economică lună pentru a zbura către Dublin este martie.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.