Hartă

Bilete avion Regatul Unit

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord este format din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Adesea numit şi Marea Britanie, regatul este unul cu o bogată istorie, cu peisaje verzi, cu oraşe vechi, case grandioase, biserici şi castele medievale.

Cel mai vizitat oraş din Marea Britanie este capitala, Londra. Numeroasele atracţii turistice de aici atrag milioane de vizitatori în fiecare an. Un tur organizat al Londrei vă poate veni în ajutor, mai ales dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie sau dacă nu vreţi să luaţi la picior capitala. Tururile se desfăşoară cu renumitele autobuze etajate pe care scrie London Tour, iar traseele vă duc pe la principalele obiective turistice: Big Ben, London Eye, London Bridge, Tower of London, Buckingham Palace, Marble Arch, British Museum şi multe altele. Veţi primi o hartă la urcare în autobuz cu toate punctele prin care se trece, având posibilitatea de a coborî şi a urca la orice staţie de pe traseu. Cumpărăturile le puteţi face de pe renumitul Oxford Street, veşnic plin de turişti şi londonezi cu plasele pline.

În partea de nord, oraşul Edingburg este cunoscut nu doar pentru că este capitala Scoţiei, ci şi pentru obiective turistice de aici: Grădina Botanică Regală, Piaţa Charlotte, Palatul şi Biserica Holyroodhouse, Castelul Edingburg, Muzeul Regal. Şi neapărat dacă ajungeţi în Scoţia, să gustaţi whisky-ul scoţian atât de renumit.

Belfast, Glasgow, Birmingham, Liverpool, Manchester, Cardiff, Bristol, Cambridge - toate aceste oraşe merită vizitate, fiecare are farmecul lui şi fiecare îşi va pune amprenta asupra dumneavoastră, ca om şi ca turist.

Partea de sud a Marii Britanii este mai privilegiată de soare şi de vreme bună în general decât partea de nord. Mai jos de Bristol se află regiunea Somerset, atât de cunoscută datorită cidrului care se face aici, o băutură pe bază de mere. Tot în această zonă, în micul orăşel Glastonbury, are loc marele festival anual Glanstonbury, care reuneşte zeci de trupe şi mii de oameni dornici de distracţie.

În partea de sud a ţării sunt o mulţime de oraşe cu vedere la ocean şi unde, dacă aveţi noroc, puteţi să faceţi plajă în timpul verii.

Britanicii sunt mereu cu zâmbetul pe buze, foarte amabili şi cu foarte mult bun simţ. Dacă alegeţi să străbateţi ţara de la un capăt la altul, pe drum veţi fi uimiţi de curăţenie, de spaţiile verzi, de clădirile istorice păstrate de sute de ani, castele care răsar dintre copacii verzi la poalele dealurilor sau de casele construite în stil victorian. Fiecare parte a ţării are istoria ei, fiecare epocă şi-a pus amprenta asupra ţării şi a adus câte un plus, făcând din Marea Britanie un loc unic, apreciat de o lume întreagă.

Românii nu au nevoie de paşaport pentru a călători în Marea Britanie, cartea de identitate fiind suficientă. Din România există numeroase zboruri către această destinaţie din diferite oraşe ale ţării.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.