Hartă

Bilete avion Ucraina

Vecina noastră în nord, Ucraina este o ţară cu o puternică istorie şi cultură. Zborul până aici nu durează foarte mult, iar ucrainienii sunt mereu bucuroşi de turişti. Poate cel mai popular tip de turism din Ucraina este cel religios, asta datorită numeroaselor lăcaşe de cult care se găsesc pe întreg teritoriul ţării şi datorită obiceiurilor religioase care se păstrează de sute de ani.

Chiar dacă a intrat în istorie şi a devenit cunoscut datorită accidentului nuclear care a avut loc aici, Cernobâlul este cu siguranţă unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate, chiar dacă este numit „oraşul fantomă”. În Kiev clădirile nu se deosebesc prea mult de cele de la noi, regimul politic comunist lăsându-şi puternic amprenta. Este totuşi o capitală frumoasă, cu multe atracţii turistice încărcate de istorie şi semnificaţie.

În Kiev aveţi la dispoziţie tururi gratuite pentru vizitarea oraşului, iar punctul de plecare este piaţa centrală. Trebuie să profitaţi de ele mai ales că veţi avea ghizi care ştiu pe ce să pună accentul, făcând interesantă perioada petrecută în prezenţa lor.

Cernăuţi este şi el un oraş de pe teritoriul Ucrainei, cândva aparţinând de ţara noastră, oraş în care trăiesc şi români. Acesta impresionează prin arhitectura, biserici frumoase, parcuri, monumente, zone pietonale, magazine şi restaurante de lux, dar şi clădirile care se aseamănă cu unele din Transilvania.

Belgorod este şi el pe lista destinaţiilor turistice, fiind printre cele mai vechi aşezări de pe teritoriul Ucrainei. Chiar dacă nu este un oraş mare, tocmai acest fapt îl face atât de intim şi interesant.

Ucraina are ieşire la Marea Neagră, iar unul dintre oraşele cu care ucrainienii se mândresc este Odessa. Este un important port al acestei ţări, în care puteţi vizita Muzeul de Arheologie, Muzeul Maritim, Opera din Odessa, catedrale şi biserici sau delfinariul şi acvariul.

O mulţime de palate se pot vizita în oraşul Yalta, oraş istoric care se află construit pe ruinele unui vechi oraş grecesc. Ruine greceşti puteţi vizita în Sevastopol, un alt oraş – port, cel mai mare şi important din Crimeea.

Reţetele culinare cu care vă îmbie ucrainienii se aseamănă destul de mult cu cele româneşti, însă găluştele, borşul sau puiul de Kiev sunt printre specialităţile care trebuie să le încercaţi. Borşul are mai multe reţete după care se prepară, iar multe dintre restaurante şi gospodinele care îl prepară acasă preferă să ţină secret reţeta folosită. În preajma sărbătorii de Paşti ucrainienii vopsesc ouă la fel ca şi românii, însă tehnicile folosite pentru a crea adevărate opere de artă sunt foarte atent respectate. Ucrainienii sunt foarte credincioşi şi din acest motiv tradiţiile şi obiceiurile sunt respectate şi atent insuflate celor mici.

Perioada cea mai bună de vizitat Ucraina este de primăvara şi până toamna, când temperaturile sunt la fel ca şi în România.

Pentru a intra pe teritoriul Ucrainei nu aveţi nevoie de viză, însă paşaportul este obligatoriu.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.