Hartă

Bilete avion Grecia

Grecia, albastru nesfârșit

Având plaje cu ape limpezi printre multe altele, Grecia impresionează prin plajele micuțe și retrase cu cele în care găsești beach baruri aglomerate și unele dintre cele mai bune cluburi de vară, unde vin DJ de talie internațională în insulele din Marea Egee precum Mykonos, Santorini, Skiatos, Páros.

Alegerea de cazare este îngreunată în aceste locuri, căci ai de unde alege - de la hoteluri și spa-uri cu golf până la camere frumoase de închiriat cu ferestre albastre și pereți albi în insulele grecești . Un factor important este vremea deosebit de caldă care te ajută să ai o vacanță de vis în timpul verii dar Grecia merită vizitată și primăvara sau toamna.

Pe lângă toate aceste stațiuni la mare, Grecia are părți muntoase impresionante, cu peste 300 formațiuni muntoase mai mici sau mai mari. Aici, poți întâlni peisaje deosebite, păduri impresionante, o floră și faună bogată și poți face diverse activități gen agro-turism. În nordul Greciei, se află cel mai înalt munte, cunoscut și din mitologia greacă, Muntele Olimpus.

Capitala țării, Atena este un oraș modern european, plin de festivaluri, petreceri, galerii, artă, teatru, cultură. Evident că trebuie să vezi Muzeul Acropolis, unde trecutul se îmbină cu prezentul. Poți savura cina, prânzul, cafeaua la restaurantul din muzeu sau la cele din apropiere, având parte de o priveliște spectaculoasa cu templul Partheon chiar în fața ochilor.

În Grecia, vei fi uimit și de ospitalitatea oamenilor. Doar nu degeaba Grecia antică are un Zeu care protejează ”străinii”. În ceea ce privește bucătăria, Grecia abundă cu mâncăruri alese, specialități mediteraneene printre care faimosul souvlaki, mâncăruri de pește, fructe de mare, mirodenii, fructe și multe brutării care fac produse proaspete în fiecare zi. Grecia are o adevărată pasiune și pentru cafea. Nu rata ocazia să încerci cafeaua rece, precum frappe sau freddo.

În această țară, aproape fiecare parte este construită pe tărâm antic și deci poți vizita monumente antice, temple, sute de muzee și site-uri arheologice. Ceea ce trebuie să știi înainte de a călători spre Grecia e că ora locală este GMT+2, capitala este Atena, limba oficială este limba greacă, iar moneda este euro.

Ai de gând să mergi în Grecia? Caută acum, rapid și ieftin cu Skyscanner bilete de avion spre destinația ta elenă.

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.