Hartă

Bilete avion Chicago

Oraşul Chicago a avut o evoluţie extraordinară de-a lungul anilor, iar acest lucru reiese din nivelul de trai al oamenilor de aici. Oraşul este unul curat, cu o mulţime de parcuri, bulevarde imense, lumini care îl transformă în timpul nopţii, locuri extraordinare pe care le puteţi vizita şi prin urmare aţi făcut alegerea perfectă în momentul achiziţionării biletului de avion. Primitor în orice anotimp, oraşul este un mix cultural inedit, cu numeroase atracţii turistice pentru orice tip de vizitator.

Puteţi să vă începeţi vizita cu o plimbare pe Bulevardul Michigan. Acesta este foarte lung şi străbate întregul oraş, trecând prin zona istorică, pe lângă podul Michigan, Millenium Park, iar magazinele care se află la tot pasul vă vor face cu ochiul pentru scurte opriri pentru cumpărături. O clădire impresionantă este cea a Centrului Cultural, fiind semnificativă pentru oraş şi atrăgând mulţi turişti, iar evenimentele culturale şi expoziţiile de artă găzduite de aceasta sunt numeroase. O atracţie a Chicago-ului care încântă atât adulţii cât şi copiii este grădina zoologică. Cunoscută sub numele de Lincoln Park Zoo, această grădină zoologică are pe lângă animale sălbatice şi animale domestice, accesul este gratuit, iar plimbarea prin acest parc este relaxantă şi interesantă. La capitolul parcuri, în Chicago găsiţi Milenium Park, o zonă verde cu multe opere de artă, în care se află un mall construit pentru a celebra trecerea într-un alt mileniu. Aici au loc o serie de evenimente pe parcursul întregului an, iar plimbarea pe aici vă va face să descoperiţi câte puţin din tradiţiile culturilor prezente în acest oraş.

Tot în Chicago vă puteţi plimba pe malurile lacului Michigan, unul dintre cele 5 mari lacuri de pe continentul american, iar particularitatea acestuia este că se află în întregime pe teritoriul unei singure ţări. Turiştii se pot bucura de croaziere pe acest lac, relaxându-se departe de agitaţia oraşului.

Muzeele interesante pe care le aveţi la dispoziţie sunt The Field Museum şi Museum of Science and Industry. Dacă primul păstrează elemente culturale şi arheologice, al doilea este un loc cu exponate din domeniul industriei şi al ştiinţei.

În apropierea Muzeului Field se află acvariul şi planetariul, două atracţii turistice pe care nu trebuie să le rataţi dacă ajungeţi în această zonă.

Viaţa de noapte a oraşului este intens reprezentată prin cartierul Magnificent Mile. Cluburile şi restaurantele din această zonă sunt foarte căutate odată cu lăsarea serii. Tot în acest cartier se găsesc o serie de magazine pentru cumpărături, locuri în care se pot pierde ore întregi dacă nu aveţi pe cineva care să vă tragă de mânecă să porniţi mai departe în aventura descoperirii oraşului.

Pentru deplasarea prin oraş aveţi la dispoziţie trenuri, autobuze, taxiuri, dar şi biciclete pentru cei care vor să facă mişcare şi să ajungă mai repede dintr-un punct turistic în altul.

Mâncarea este delicioasă oriunde o serviţi, o să vă impresioneze porţiile mari de la restaurante, dar ce trebuie neapărat să gustaţi este friptura la lanţul de restaurante Shula’s Steak House. Oamenii sunt foarte amabili şi mereu dornici de conversaţie, iar acest lucru o să facă şi mai plăcută şederea dumneavoastră în acest oraş.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Chicago

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.