Hartă

Bilete avion Shanghai

Pregătește-te să fii copleșit după o călătorie la Shanghai - cel mai mare oraș și cel mai important centru cultural, comercial și economic din China!

De făcut

Situat în zona de est a țării, Shanghaiul este unul dintre cele mai spectaculoase oraşe din China. Orașul are nu mai puțin de 13 milioane de locuitori și tot aici își are gura de vărsare unul dintre cele mai mari fluvii din lume, Yangtze.

Shanghaiul este un oraș exotic, modern, unic și ca atare abundă în atracții turistice.

O plimbare prin oraș îți oferă o lecție de arhitectură modernă, futuristică. În acest moment Shanghaiul are peste 640 de zgârie nori și se poate lăuda cu al doilea, cel mai mare, zgârie nor din lume - Shanghai World Financial Center, cu o înălțime de 492 de metri. Poți admira orașul și de pe apă, dacă închiriezi o barcă pentru o plimbare pe râul Huangpu care străbate oraşul. O astfel de croazieră este la fel de impresionantă atât ziua cât şi noaptea!

Dacă ești obosit după atâta plimbare, te poți odihni în Grădina Yuyuan, una dintre atracțiile turistice deosebite ale orașului. Turiștii își pot găsi aici liniştea interioară, printre cei 20 de mii de metri pătrați de spații verzi și peisaje ce au dat naştere multor picturi faimoase din arta asiatică.

Dar simbolul oraşului, fără niciun fel de îndoială, este Bundul. Acesta este un complex de clădiri istorice cu diferite influențe arhitecturale. Poți vizita aici Consulatul Rusiei sau pe cel al Marii Britanii sau Clubul Masonilor. În jurul secolului al XX-lea, Bundul a devenit unul dintre centrele financiare majore ale Asiei de Est.

Dacă îți plac plimbările nocturne sau vrei să îți petreci seara într-un loc plin de viață, mergi pe strada Hengshan din zona fostei concesiuni franceze. Strada este plină de cluburi, baruri şi restaurante renumite.

Nu uita nici de grădina zoologică a oraşului. Localizată în Pudong, grădina se întinde pe 153 de hectare şi adăposteste peste zece mii de animale. O asemenea diversitate te va impresiona cu siguranță.

Totodată, Shanghaiul este considerat paradisul cumpărăturilor sau ”Parisul Oriental”. Deci trebuie neapărat să faci o plimbare pe strada Nanjing care este centrul comercial de top al Chinei. Aici vei găsi diverse magazine, de la cunoscutele buticuri de antichități până la cele mai moderne mall-uri. Există însă și competiție. Dacă vrei eleganță, lux sau, dimpotrivă, suveniruri care nu te vor lăsa fără bani rapid, încearcă atunci Huaihai Road sau North Sichuan Road.

Cum se poate ajunge acolo?

Cel mai ușor să ajungi la Shanghai este cu avionul. Orașul beneficiază de două aeroporturi internaționale – Pudong şi Honggiao. Aeroportul Pudong se află mai departe de centrul oraşului, dar datorită transportului în comun foarte bine dezvoltat, poți ajunge în inima metropolisului cu trenul, în doar 8 minute. Te poți deplasa şi cu taxiul sau poți alege varianta mai ieftină, autobuzul.

Când e cel mai bine să-l vizitez?

Oraşul are o climă subtropical umedă, cu patru anotimpuri, iar temperaturile scad rar sub zero grade Celsius. Lunile de vară sunt destul de calde, aşa că începutul primăverii sau începutul toamnei, sunt perioadele optime.

Ce ar mai trebui să știi?

Majoritatea locuitorilor nu vorbesc engleza aşa că, dacă te rătăceşti, încearcă să afli informații de la cei mai tineri.

Datorită faptului că oraşul este foarte industrializat, aerul poate fi destul de greu respirabil. Dacă suferi de astm sau eşti alergic, ia-ți măsurile de precauție necesare.

De la 1 ianuarie 2013, românii pot vizita China fără a avea nevoie de viză, dar nu pentru mai mult de 3 zile.

Aveți o destinație de zbor flexibilă? Căutați aeroporturi din apropiere pentru economii mai mari.

Aeroporturi aproape de Shanghai

Prețurile afișate pe această pagină sunt cele mai mici prețuri orientative. Găsite în ultimele 45 zile.